Tunnettu yhdysvaltalaiskiipeilijä on löytynyt kuolleena – putosi 600 metrin syvyyteen laskeutuessaan Nepalin Manaslu-vuorelta

Maailmankuulu vuorikiipeilijä Hilaree Nelson, 49, on löydetty kuolleena. Hän katosi retkiryhmästään matkalla alas Nepalin Manaslu-vuoren huipulta eilen.

Yhdysvaltalaisen Hilaree Nelsonin löytymisestä uutisoi muun muassa norjalaislehti Dagbladet

Nelson oli menettänyt kohtalokkaasti tasapainonsa laskeutuessaan vuorelta suksilla. BBC:n mukaan hän oli pudonnut yli 600 metrin syvyyteen.

Nelson saavutti Manaslun huipun kumppaninsa Jim Morrisonin kanssa maanantaina ja katosi viranomaisten mukaan laskiessaan suksilla vuorenrinnettä alas eilen tiistaina.

Etsintäryhmä löysi Nelsonin ruumiin Himalajan vuoristosta tänään. Helikopterilla liikkuneet etsijät paikansivat Nelsonin ruumiin vuorelta ja saivat tuotua sen perusleiriin. Morrison oli mukana etsinnöissä.

Nelson kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä sekä maailman korkeimman vuoren, Mount Everestin, että Lhotsen huipuille vuonna 2012.

8 163 metriä korkea Manaslu on maailman kahdeksanneksi korkein vuori.

Nepalissa kiipeilyolot ovat olleet viime aikoina hankalat vesi- ja lumisateen takia. Maanantaina lumivyöry tappoi nepalilaisen kiipeilijän Anup Rain ja aiheutti vammoja kymmenille muille.

Lue myös:

    Uusimmat