Tunnettu yhdysvaltalaiskiipeilijä katosi Nepalin Manaslu-vuorella – viimeinen viesti oli pahaenteinen

Yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä Hilaree Nelson on kadonnut Nepalin Manaslu-vuorella, viranomaiset vahvistivat tiistaina. Nelson saavutti Manaslun huipun kumppaninsa Jim Morrisonin kanssa maanantaina ja hän katosi laskiessaan suksilla vuorenrinnettä alas.

– Hänelle sattui onnettomuus eilen (maanantaina), kun hän oli tulossa alaspäin huipun saavuttamisen jälkeen. Yritämme saada selvyyttä, mitä on tapahtunut, retkikunnan järjestäjä Jiban Ghimire kertoi AFP:lle.

Maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren Manaslun korkeus on 8 163 metriä. Aiemmin maanantaina nepalilaiskiipeilijä kuoli ja useita loukkaantui vuorella sattuneen lumivyöryn seurauksena.

Nelson, 49, on tunnettu kiipeilijä. Hän kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä maailman korkeimman vuoren eli Mount Everestin sekä Lhotsen huipuille vuonna 2012.

–  En ole tuntenut Manaslulla oloani yhtä varmaliikkeiseksi kuin aiemmissa seikkailuissani Himalajan ohuessa ilmanalassa. Viime viikot ovat testanneet kestävyyttäni useilla eri tavoilla, Nelson kertoi viime viikolla Instagram-tilillään.

Nelsonin yhteistyökumppani North Face vahvisti kiipeilijän katoamisen.

–  Olemme yhteydessä Hilareen perheeseen ja tuemme etsintä- ja pelastustoimia kaikin mahdollisin tavoin, yhtiö viestitti

Lue myös:

    Uusimmat