Tunnettu somepalvelu teki historiaa: Kieltää kaikki laihdutusmainokset

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
#Unfiltered -somehaaste haastaa paljastamaan kasvot filtterin takaa – uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan? Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – katso video!

Kuvapalvelu Pinterest kertoo olevansa ensimmäinen somepalvelu, joka kieltää painonpudotusmainokset.

Heinäkuusta 2021 alkaen laihduttamiseen liittyvät mainokset on kuvapalvelu Pinterestissä kielletty. Palvelun mukaan se on ensimmäinen somealusta, joka ryhtyy kyseiseen linjaukseen.

Mikä on Pinterest?

Pinterest on palvelu, jossa käyttäjä voi tallentaa kuvia esimerkiksi sisustuksesta, tyylistä, harrastuksista, eläimistä tai mistä tahansa itseään kiinnostavasta aiheesta. Kuvia kutsutaan "Pin-lisäyksiksi". Niitä voi tallentaa kokoelmiin, joita kutsutaan tauluiksi.

Tallentamisesta käytetään myös nimeä "pinnaaminen". Muiden tauluja voi seurata, ja niiden lisäyksiä tallentaa myös itselleen.

"Pinterest on sitoutunut rakentamaan turvallista ja inspiroivaa tilaa"

Pinterest nousi välittömästi otsikoihin, kiitos "historiallisesen" päätöksen. Uusi käyttöehto kieltää kaikenlaiset laihdutusaiheiset mainokset alustalla.

– Pinterest on sitoutunut rakentamaan turvallista ja inspiroivaa tilaa kaikille käyttäjilleen. Tämä tarkoittaa, että etsimme tapoja kehittää säännöksiämme paremmiksi. Haluamme korostaa sisältöä, joka juhlistaa neutraalia suhtautumista kehoon ja kehon hyväksyntää, sovellus kuvaili Instagramissa.

Kehoneutraaliuteen liittyvät haut ovat Pinterestin mukaan olleet nousussa.

Nämä asiat on kielletty

Uusien säännösten mukaan kiellettyjen listalta löytyvät muun muassa laihdutusaiheinen kuvasto, kertomukset painonpudotuksesta, väite siitä, että esimerkiksi iholle levitettävä tuote laihduttaisi, sekä viittaukset painoindeksiin, kertoo CBS.

Pinterest on jo aiemmin kieltänyt esimerkiksi laihdutuspillereiden, laihduttavien lääketieteellisten toimenpiteiden ja ennen-jälkeen-kuvien käytön mainoksista.

Pinterest tiedotti muutoksista sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Terveyttä saa edelleen mainostaa

Pinterestissä on edelleen sallittua mainostaa terveyttä ja terveitä elämäntapoja. Esimerkiksi liikuntapalveluja saa siis mainostaa, kunhan mainos ei keskity painonhallintaan.

Pinterest haluaa olla mukana kehopositiivisuus- ja kehorauhaliikkeessä, minkä lisäksi sovellus uskoo, että koronapandemian alettua monien elämäntavat ovat huonontuneet, mikä osaltaan aiheuttaa paineita ja stressiä koronapandemian hellittäessä.

– Moni kokee nyt lisääntynyttä painetta [ulkonäöstä], kun 15 kuukauden jälkeen on taas aika palata takaisin sosiaalisiin ympyröihin, Pinterest kuvailee.

Pinterestin mukaan uudet säännökset on kehitetty amerikkalaisen syömishäiriöliiton kanssa, ja tarkoituksena on tukea käyttäjien mielenterveyttä.

Lue myös:

    Uusimmat