Mainos

Tulli: LSD:tä markkinoitu Facebookissa

Hippiliikkeen päihteenä 1960–1970-luvulla käytetty LSD on palannut Suomen markkinoille. Tänä kesänä tulli on takavarikoinut suuria eriä kuviopapereihin imeytettyä LSD:tä, eli niin sanottuja LSD-lappuja.

Suurin tullin takavarikoima erä sisälsi 420 LSD -lappua. Rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen Tullin rikostorjunnasta kertoo, että tänä kesänä on takavarikoitu viikossa yhtä paljon LSD-lappuja kuin kahtena edellisvuonna koko vuoden aikana, eli yli 800 kappaletta.

- Epäillyt henkilöt ovat hyvin nuoria, 18–24-vuotiaita henkilöitä. LSD:tä on tilattu netin välityksellä Hollannista ja huumeen markkinoinnissa on käytetty Facebookia, Sinkkonen kuvaa.

Sinkkosen mukaan LSD:tä on kaupiteltu Facebookissa peitellysti, mutta jälkiä on jäänyt myös epäiltyjen seinille. Huumausaineen salakuljetuksesta ja levittämisestä on epäiltynä kaikkiaan 17 nuorta.

- Facebookissa käyty kauppa on ollut hyvin tuottoisaa. Hollannista ostettu lappu maksaa 5-6 euroa ja LSD-lapun katukauppa-arvo Suomessa on noin 15–20 euroa.

- Epäiltyinä on tällainen löyhä ryhmittymä, eli kyseessä ei ole perinteinen hierarkkinen johtamismalli, kuten aikaisemmissa rikollisryhmissä on ollut. Kauppaa käydään vähän joka suuntaan, Sinkkonen kuvaa.

LSD on luokiteltu erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi, joka aiheuttaa hallusinaatiota. Takavuosina riitti juttuja LSD:n käyttäjistä, jotka vielä vuosien jälkeen kärsivät vakavista hallusinaatioista.

- On hälyttävää, että näin paljon hallusinaatioita aiheuttava lääkettä on Suomen markkinoilla, Sinkkonen sanoo.

Tullin esitutkinnassa on selvinnyt, että LSD:tä on markkinoitu ympäri Suomen. Juttukokonaisuus siirtyy syyteharkintaan syksyllä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.