Mainos

Tulli keskeyttää autoveropäätöksiä syksyllä

Tulli keskeyttää autoveropäätösten tekemisen syyskuussa joksikin aikaa, kun EY-tuomioistuin antaa ratkaisunsa Suomen autoverotuksesta. Tuomio on tulossa 19. syyskuuta.

Tulli ottaa autoveroilmoituksia vastaan koko ajan, mutta arvioi tarvitsevansa jonkin verran aikaa tuomioistuimen päätöksen sisällön ja vaikutusten analysointiin.

Tullihallitus ilmoitti jo viime vuonna noudattavansa ratkaisusta selkeästi ilmeneviä periaatteita käytettyjen ajoneuvojen verotuksessa heti ratkaisun jälkeen. Tullihallitus myös tiedottaa ratkaisun vaikutuksista pian sen antamisen jälkeen. Päätös voi edellyttää myös lainsäädännön muutoksia, mutta valtiovarainministeriössä odotetaan myös lopullista ratkaisua.

Tuomio koskee Suomeen tuodun henkilöauton verotusta. Kyse on siitä, miten toisesta EU-maasta tuotua autoa saa verottaa. Julkisasiamiehen ratkaisuehdotuksen mukaan Suomen järjestelmä on EU-sääntöjen vastainen kanssa, koska tuontiautoja verotetaan kovemmin kuin vastaavia kotimaassa myytäviä autoja.

Tapauksen pani käyntiin helsinkiläinen Antti Siilin, joka toi Saksasta käytetyn Mercedes Benz -henkilöauton. Helsingin piiritullikamari peri autoveroa ja arvonlisäveroa yhteensä yli 9400n euroa, 56 000 markkaa. Siilin valitti ja korkein hallinto-oikeus haki ennakkopäätöstä Euroopan yhteisöjen tuomioistuimelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.