Tukholma vai Milano? Vuoden 2026 talviolympialaisten pitopaikka julki tänään – Tukholman voitto toisi olympialaiset pohjoismaihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994

Vuonna 2026 järjestettävien talviolympialaisten kisaisäntä julkistetaan tänään. Kansainvälinen olympiakomitea KOK päättää asiasta illansuussa Sveitsin Lausannessa.

Ehdolla ovat Ruotsin Tukholma ja Italian Milano/Cortina d'Ampezzo. Hakijat pitävät iltapäivällä esityksensä, ja KOK on luvannut julistaa äänestyksen voittajan kello 19 jälkeen Suomen aikaa.

Kisapäivät vuoden 2026 olympialaisille ovat 6.–22. helmikuuta. Olympiaisännyys tarkoittaa myös paralympialaisten järjestämistä, ja ne ovat 6.–15. maaliskuuta 2026.

Tukholma olisi ensimmäinen pohjoismainen olympiaisäntä sitten vuoden 1994 Lillehammerin talviolympialaisten. Se kuitenkin tarvitsisi kisoihin Latvian apua. Jos Tukholma valitaan kisaisännäksi, kelkkailu järjestetään Latvian Siguldassa. Olympialaisia ei ole koskaan jaettu kahden maan kesken.

Edelliset Euroopassa pidetyt talviolympialaiset olivat Venäjän Sotshissa vuonna 2014. Sen jälkeen talviurheilijat suuntasivat Etelä-Koreaan 2018.

Vuoden 2022 talviolympialaiset järjestetään Kiinassa.

Lue myös:

    Uusimmat