Tshekin presidentti Pavel: "Euroopan ja Ukrainan kannattaisi valmistautua Trumpin voittoon"

Tshekin presidentti Petr Pavel sanoo, että Euroopan ja Ukrainan on otettava huomioon Donald Trumpin mahdollinen voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Puolalainen media TVN24 uutisoi Tshekin presidentti Petr Pavelin sanoneen, että Euroopan kannattaisi varautua Trumpin voittoon. Hän piti mahdollisena, että Trump voittaa ja tekee hyvin nopeasti sopimuksen Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

– Kyse ei ole transatlanttisen siteen heikentämisestä tai Yhdysvaltojen kyseenalaistamisesta liittolaisena. Meidän pitäisi myöntää, että Trump näkee monet asiat eri tavalla, Pavel lisäsi.

Tshekkiläinen poliitikko ja Naton sotilaskomitean entinen puheenjohtaja huomautti, että Ukrainalla on rajalliset toimintavaihtoehdot taistelukentällä. 

Ukrainan virkamiehet ovat The Kyiv Independentin mukaan johdonmukaisesti pyytäneet länsiliittolaisilta vahvistettuja ilmapuolustusjärjestelmiä, lennokkeja ja hävittäjiä. Nämä aseet voisivat parantaa Ukrainan kykyä tukea maajoukkojaan ja pysäyttää venäläiset pommikoneet ennen kuin ne voivat iskeä sotilas- tai siviilikohteisiin.

Pavelin mukaan ainoa tapa saavuttaa tämä on toimittaa Ukrainalle puhtaasti puolustuksellisten aseiden lisäksi myös sellaisia aseita, jotka voivat häiritä Venäjän armeijan huoltoreittejä, kuten tykistöä tai pidemmän kantaman risteilyohjuksia sekä F-16-koneita.

Lue myös:

    Uusimmat