Trump töräyttää Twitterissä: Kielteiset kyselytulokset ovat valetta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julistaa mikroblogipalvelu Twitterissä, että kaikki ”kielteiset kyselytulokset ovat valeuutisia”. Trump listaa tviitissään esimerkiksi joukon yhdysvaltalaisia uutiskanavia, jotka toteuttivat mielipidemittauksia presidentinvaalien aikana.

Esimerkiksi tutkimusyhtiö Gallup on kertonut Trumpin rikkoneen ennätyksiä päätymällä amerikkalaisten epäsuosioon vain kahdeksassa päivässä virkaanastujaistensa jälkeen. Viime päivinä presidenttiä on kritisoitu muun muassa pyrkimyksistä asettaa maahantulokielto seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisille. 

Trumpin mukaan mielipidemittausten tuloksista huolimatta amerikkalaiset ovat vailla tarkempaa rajavalvontaa ja maahan saapuvien taustojen selvittämistä.

– Kaikki kielteiset kyselytulokset ovat valeuutisia, aivan kuten CNN:n, ABC:n ja NBC:n kyselyt vaalien aikaan. Anteeksi vaan, ihmiset tahtovat rajavalvontaa ja äärimmäistä syynäystä.

Pian tviitin jälkeen Trump jatkoi aiheesta väittämällä, että hän tekee päätöksensä faktoihin perustuen.

– Teen itse omat päätökseni, suurimmilta osin kerättyyn tietoon pohjaten, ja kaikki tietävät sen. Jotkut valeuutismediat pyrkivät syrjäyttämään valehtelemalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.