Trump ehdotti desinfiointiaineen piikittämistä kehoon mahdolliseksi lääkkeeksi koronaan – lääkärit tyrmäsivät presidentin puheet pikaisesti

Trump ehdotti desinfiointiaineen sisäistä käyttöä lääkkeeksi koronaan - Lääkärit tyrmäävät presidentin puheet 0:53
Katso Trumpin hätkähdyttävät ehdotukset tutkijoille koronan parantamiseksi

Monen terveysviranomaisen ja lääkärin kauhuksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti puheessaan tutkijoita testaamaan desinfiointiaineen injektoimista keuhkoihin ja UV-säteilyn pumppaamista kehoon koronaviruksen parantamiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Trumpin puheet torstaina Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa ovat aiheuttaneet hämmästystä ja kritiikkiä. Tilaisuudessa Trump kehotti tutkijoita testaamaan desinfiointiaineen sisäistä käyttöä koronan parantamiseksi.  

– Ja entäs desinfiointiaine? Se tappaa viruksen hetkessä. Ehkä sitä voisi injektoida ja puhdistaa sillä keuhkot, Trump möläytti tiedotustilaisuudessa.  

Tilaisuudessa esiteltiin amerikkalaisten uutta tutkimusta, jonka mukaan auringonvalo tuhoaa nopeasti koronaviruksen. Tutkimusta ei tosin ole vielä virallisesti julkaistu tai alistettu riippumattomaan arviointiin.

– Mitä jos iskemme ultraviolettisäteilyä tai voimakasta valoa kehoon. Sen toimivuutta ei ole vielä testattu, kehotti Trump.  

Useat lääkärit ovat muistuttaneet, ettei presidentiltä ole syytä ottaa lääketieteellisiä neuvoja. Heidän mukaansa desinfiointiainetta ei tulisi käyttää sisäisesti. UV-lamput tai aurinko eivät suojaa koronavirukselta, vaan altistavat muille sairauksille, kuten ihosyövälle.




Lue myös:

    Uusimmat