Kommentti: Koronan hoitoon valoa kehon sisään ja käsidesiä suoraan suoneen – Trumpin ääliömäisillä möläytyksillä ei ole rajoja, ja siihen on selvät syynsä

Trump ehdotti desinfiointiaineen sisäistä käyttöä lääkkeeksi koronaan - Lääkärit tyrmäävät presidentin puheet 0:53
Trumpin puheet hämmästyttävät jälleen: ehdotti desinfiointiaineen sisäistä käyttöä mahdolliseksi lääkkeeksi koronaan – lääkärit tyrmäävät presidentin puheet

On ollut kärsimystä seurata Donald Trumpin nyt kolme ja puoli vuotta jatkunutta mellastusta Valkoisessa talossa ja sen ulkopuolella, kirjoittaa kommentissaan MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Kalle-Ville Lahtinen.

Valkoisen talon nyt päivittäiset koronabriiffaukset ovat olleet tämän tästä Trumpin jälleenvalinnan vaalitilaisuuksia, koska Trump ei harmikseen pääse vaalitilaisuuksiin viihdyttämään ja yllyttämään yleisöään.

Niinpä Trump paasaa (harvalukuiselle) lehdistölle hallintonsa saavutuksista, muuttaa tarpeen tullen mustan valkoiseksi, sivuuttaa tosiasioita tai poimii agendaansa parhaiten sopivat seikat. Tilaisuudet voivat venyä parituntisiksikin.

Koronabriiffauksissa on yleensä läsnä Trumpin lisäksi varapresidentti Mike Pence ja joitakin Trumpin koronaa seuraavan tiimin jäseniä. Niin oli eilenkin.
Mitä siis tapahtui? Ennen lehdistötilaisuutta Trumpille oli kerrottu Yhdysvaltain tuoreimmat koronatilastot. Sitten hän oli saanut tietää, että auringonvalo vaikuttaisi lannistavan koronavirusta ja desinfiointiaine tappaa viruksen.

Selvästi innostuneen oloisena Trump sai sitten aikaan seuraavan, liki tajunnanvirtaisen möläytyksen:

"Oletetaan, että kohdistamme kehoon mahtavan, joko ultravioletti- tai vain hyvin voimakkaan valon, ja mielestäni sanoit, että sitä ei ole varmistettu, mutta aiot testata sitä. Ja sitten sanoin, olettaen että saat vietyä valon kehon sisään, jonka voi tehdä ihon läpi, tai jollain toisella tavalla. Ja mielestäni sanoit testaavasi tätä myös, kuulostaa kiinnostavalta. Niin, ja sitten on tämä desinfiointiaine, se tainnuttaa sen minuutissa, yhdessä minuutissa, ja onko jotain tapaa, että voimme tehdä jotain sellaista, ruiskuttamalla sisään, tai melkein puhdistaen, koska, näethän, se menee keuhkoille ja tekee mahtavan numeron keuhkoilla. Joten on myös kiinnostavaa tarkistaa tuo niin, että on käytettävä lääketieteellisiä tohtoreita. Mutta se kuullostaa, kuulostaa minusta kiinnostavalta, joten nähdään. Mutta koko valon konsepti, tapa jolla se menee sisään, ja yksi minuutti – se on aika väkevää."

Yritin kääntää edellisen niin hyvin kun osasin, vaikka koville se otti.

Trump ei ymmärrä eikä käsitä

Mitä havaintoja Trumpin puhumisista voi tehdä? Ensinnäkin sen, että Trump ei ole ymmärtänyt, mitä hänelle on kerrottu. Auringonvalon vaikutusmekanismia ei taideta vielä tuntea, ja desinfiointiaine tehoaa vain pinnoilla ja iholla.

Toisekseen, Trumpilla ei näytä olevan käsitystäkään siitä, mikä lääketieteellisesti on mahdollista. Valoa kehon sisään? Suonensisäistä desinfiointiainetta?

Voiko joku olla noin tyhmä, ihan oikeasti? Ilmeisesti voi, ja vieläpä aivan julkisesti ja tieten tahtoen.

Trump on kyvykäs johtamaan kuulijansa populistisesti harhaan, tässä tapauksessa pois Yhdysvaltojen synkeästä tilanteesta. Trump yrittää aina myös löytää tokaisun, johon kannattajakunta voisi tukeutua.

Ja koska Trumpia näyttäisi vaivaavan narsistis-psykopaattinen oireyhtymä, ei hänelle ole mitään väliä, onko asia totta, valetta vai niiden mielikuvituksellinen sekoitus. Kunhan se sopii Trumpille itselleen.

Trump on kaudellaan tehnyt parhaansa murentaakseen Yhdysvaltain asemaa läntisenä johtovaltiona, ja kyllä hän onkin onnistunut.

Vielä neljä vuotta lisää tätä olisi painajainen.

Lue myös:

    Uusimmat