Traficomilta muistutus sähköautojen latauspisteiden pakollisuudesta – asennusaikaa vuoden loppuun

Sähköauton lataus julkisella latauspisteellä 5:30
KATSO MYÖS: Näin sähköauto ladataan.

Traficom muistuttaa sähköautojen latauspisteiden pakollisuudesta rakennuksiin, jotka eivät ole asuinkäytössä. Asennusaikaa on vuoden loppuun.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom muistuttaa tiedotteessaan, että olemassa olevaan rakennukseen, joka ei ole asuinkäytössä, ja jonka yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, pitää asentaa sähköauton latauspiste. Asennus pitää tehdä viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä.

Traficomin asiantuntija Jouni Tanskanen kertoo tiedotteessa, että asennusvelvoite koskee muun muassa useita kuntien ja seurakuntien rakennuksia. 

Rakennuksen omistajan on huolehdittava siitä, että asennusvelvoite täyttyy. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa latauspisteiden valvonnan heti vuoden 2025 alusta alkaen.

Latauspisteen on oltava yli 3,7 kW:n tehoinen ja tarkoitettu sähköautojen latausta varten. Sen tulee olla varustettu joko Type 2 - ja/tai CCS- tyypin liittimellä.

Traficomin verkkosivuilta löytyy myös työkalu, jonka avulla voi tehdä alusta alustavan arvion sähköauton latauspisteen asennusvelvoitteesta.

Lähde: Traficom

 

 

Lue myös:

    Uusimmat