Kesänopeusrajoituksiin siirtyminen alkaa – "Ei tavoitenopeus"

Selviäisitkö tästä naantalilaisesta nopeusrajoitushaasteesta? 1:04
KATSO MYÖS: Niko kuvasi Merimaskun ja Naantalin välisellä Rymättyläntiellä melko erikoisen nopeusrajoitusjärjestelyn. Vajaan kilometrin matkalla nopeusrajoitus vaihtuu todella monta kertaa.

Suomen maanteillä palataan kesänopeuksiin porrastetusti 3. huhtikuuta alkaen.

Väylävirasto kertoo tiedotteessaan, että talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan maanteiltä porrastetusti 3.4. alkaen. 

Kesänopeuksiin on mahdollista siirtyä keskiviikosta 3. huhtikuuta alkaen Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusten maanteillä ja Etelä-Savon maakunnassa.

Pohjois-Pohjanmaan, Lapin sekä (Etelä-Savon aluetta lukuun ottamatta) Pohjois-Savon ELY-keskusten maanteillä siirtyminen kesänopeuksiin voidaan aloittaa viikkoa myöhemmin, keskiviikkona 10. huhtikuuta.

Kukin ELY-keskus päättää siirtymän tarkemman ajankohdan. Päätökseen vaikuttavat paikalliset sää- ja keliolosuhteet. Koko maassa kesänopeuksiin palataan viimeistään viikon 17 loppuun mennessä.

Talven jäljiltä joillakin teillä voi olla päällysteessä halkeamia tai muita vaurioita. Mikäli tieosuuden vauriot ovat erityisen hankalat, voidaan talvikauden alennetut nopeusrajoitukset joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan, kunnes päällyste saadaan kelien kuivumisen myötä korjattua, muistuttaa kuitenkin tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylävirastosta tiedotteessa. 

"Suurin sallittu ajonopeus, ei tavoitenopeus"

Väylävirasto muistuttaa, että kesänopeuksiin siirryttäessäkin pitää autoilijan muistaa turvallinen ajaminen. Tiet voivat vielä olla liukkaat.

– Nopeusrajoitus on nimensä mukaisesti suurin sallittu ajonopeus, ei tavoitenopeus. Jos tuntuu siltä, että pitäisi lähteä jatkuvasti ohituksiin, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa oman nopeusmittarin lukema. Sopivan tilannenopeuden valintaan vaikuttavat niin liikenteen määrä, keliolosuhteet kuin esimerkiksi kuljettajan vireystilakin, toteaa tieturvallisuuden johtava asiantuntija Noora Airaksinen Väylävirastosta tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat