Toyota esitteli yllättävästi venyneen farkku-Corollan – tässäkö seuraava kansansuosikki?

0:33

Toyota esitteli uuden Auriksen – tai siis Corollan – hatchback-version aiemmin tänä vuonna, ja nyt on odotetun farmarivariantin vuoro. Uutukainen tulee todennäköisesti kiilaamaan Suomen suosituimpien autojen joukkoon, mikäli edeltäjänsä menestyksestä voi mitään päätellä.

Pääkuvan video

Toyota esitteli Corollan farmariversion – saapuu Suomeen keväällä

Seuraavan sukupolven Auris esiteltiin hatchbackina viime maaliskuussa. Toyota kuitenkin ilmoitti hiljattain, että Auris-nimi jää historiaan, ja auto tullaan jatkossa tuntemaan legendaarisena Corollana.

Farmariversio Corolla Touring Sports tulee tarjolle kahdella hybridivoimalinjalla. Saatavissa on C-HR:stä tutun 1,8-litraisen bensahybridin lisäksi myös aivan uusi kaksilitraisella bensakoneella ja sähkömoottorin yhdistelmällä varustettu vaihtoehto, joka tarjoilee 180 hevosvoimaa. Pienemmässä koneessa koneja on 120.

Erityisen ilahduttavaa uudessa Corolla-farkussa on se, että enää kyseessä ei ole pelkästään suuremmalla tavaratilalla varustettu hatchback, vaan enemmänkin oma mallinsa. Akseliväli on farmarissa kasvanut 60 millimetrillä 2 700 milliin, mikä on jo saman verran kuin markkinoilta poistuvassa Avensiksessa. Farkku-Corolla tarjoaakin tämän segmentin autoksi poikkeuksellisen paljon polvitilaa takapenkkiläisille.

Corolla Touring Sports nähdään Suomessa ensi keväänä.

Toyota Auris oli viime vuonna Suomen neljänneksi myydyin uusi auto 3 650 kappaleen ensirekisteröinneillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja