Totuus tuli julki: Maaseutu voittaa kaupungin!

Maaseudun ja kaupungin asukkaat ovat useiin sättimässä toistensa asuinpaikkoja – päätimme selvittää, kumpi todella on lukijoiden mielestä parempi paikka asua. Noin 70 prosenttia vastaajista kokee, että maaseutu päihittää kaupungin.

Kysyimme Koti-osion lukijoilta, kumpi on parempi paikka asua, kaupunki vai maaseutu. Lukijoista noin 70 prosenttia kokee, että maaseutu on ehdoton ykkönen.

Siellä miellyttävät oma rauha ja luonto.

– Maaseudulla, koska on rauhallisempaa, luonnonläheisempää ja turvallisemmat puitteet kuin kaupungissa. Lisäksi esim. pääkaupunkiseudulla on turvatonta ja levotonta ajatellen jälkikasvun kasvamista siinä ympäristössä, kirjoittaa nimimerkki "Paimiolainen".

– Maalla, koska siellä ei ole ääliöitä joka nurkalla töllistelemässä hienoissa Lacosten kengissä että mitenköhän saan auton lumen alta! uus avuttomia nuo kaupunkilaiset, kirjoittaa nimimerkki Poppis.

– Oma rauha, luonnon antimet lähellä sekä ihmisten ystävällisyys ja välittömyys! Miinusta tietysti tuo lumityöt, toteaa nimimerkki "Kesä".

Usein kuulee väitettävän, että ihmiset ovat ystävällisempiä maaseudulla. Nimimerkki Ex-maalainen kuitenkin kiistää tämän väitteen.

– Näin sekä maalla että kaupungissa asuneena voin kertoa, että kaupunkilaiset eivät ole yhtään sen tylympiä kuin maalla asuvat. Kuulen tämän väitteen useasti ja se ärsyttää. Kaupungissa haetaan sitä omaa rauhaa eikä olla koko ajan juttelemassa naapureiden kanssa – olen iloinen siitä, ettei minun tarvitse jutella niitänäitä kaikkien kanssa jatkuvasti. Kun palaan "maalle", kaikki vain tylysti tuijottavat minua, koska olen muualta, eivätkä kaikki tunne minua – minusta se ei ole kovinkaan ystävällistä.

Kaupunkilaiset myös pitävät siitä, että kaikki on lähellä ja vilinää riittää.

– Kaikki on lähellä, työpaikat, koulut, kulttuuri ja palvelut. Kävellen ja julkisilla pääsee joka paikkaan, liikkuminen ei rasita ympäristöä. Turvallista kun kaikki toimii, ei tarvitse kauaa odotella ambulanssia, poliisia eikä sähkömiestä. Isovanhempiin säilyy luonteva kontakti kun koko suku asuu samassa kaupungissa. Joulut ja muut sukujuhlat helppo järjestää ilman nurkissa majoittujia. Naapuriapu toimii. Ulkoilumaastot hyvin hoidettuja ja valaistuja, kirjoittaa nimimerkki Lepezz.

– Kaupungissa ja nimenomaan keskustassa.Tykkään elämän äänistä ja kaikki on lähellä. On tullut meinaan paljon asuttua "sivussa". Mutta maalla on mukavaa. Olla vähän aikaa, kirjoittaa nimimerkki "Tilda".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja