Totuus Nokia Arenan jääongelmasta paljastui – MTV Urheilun tiedot: Taustalla ylhäältä tullut mahtikäsky

Nokia Arenan jään lainehtimisen taustalla on MTV Urheilun tietojen mukaan IIHF:n toive saada sponsorilogo kaukalossa paremmin näkyviin. MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen myöntää, että ongelman taustalla on jään "kirkastaminen".

Tampereen MM-pyhätön Nokia Arenan jään kunto on puhuttanut pitkin turnausta, ja aallonpohja kaukalossa koettiin maanantaina aamuharjoituksissa. Tanskan ja Ruotsin joukkueet joutuivat vetämään treeninsä veden vallassa lainehtivalla jäällä.

Tanskan NHL-vahvistus Nikolaj Ehlers täräytti MTV Urheilulle maanantain harjoitusten jälkeen, ettei jäällä pysty yksinkertaisesti pelaamaan. Ennen Tanskaa harjoitelleen Ruotsin pelaajat kuvailivat olosuhteita suorastaan hengenvaarallisiksi.

Artikkelin pääkuvan video näyttää valtavan ongelman Nokia Arenan MM-jäässä – NHL-tähti: "Ei tuolla voi pelata"

MTV Urheilun tietojen mukaan jään lainehtiminen johtui jäätymisongelmasta, jonka taustalla on myöhään sunnuntai-iltana tehty jään kirkastaminen. Tämä toimenpide puolestaan käynnistettiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja kisojen oikeudenhaltijan Infrontin toiveesta saada keskiympyrän mainos jään alta paremmin näkyviin.

MTV Urheilu tavoitti MM-kisojen pääsihteerin Heikki Hietasen kommentoimaan Nokia Arenan jään ongelmatilannetta. Hietanen myöntää, että kaukalon jäälle on tehty tuoreeltaan muutoksia.

– Viime yönä tässä on tehty sellainen toimenpide, jotta se näyttäisi tosi hyvältä tv:ssä. Kaikki viivat tulevat paremmin esiin ja tietenkin myös sitten kaupallisen puolen asiat eli (MM-kisojen pääyhteistyökumppanin) Skodan logo. Se tehdään joka kisoissa jään kirkastamiseksi, Hietanen sanoo.

– (Aamun harjoituksiin) se ei kaikilta osin ehtinyt jäätymään kunnolla. Mutta siinä ei ole sellaista ongelmaa, se saadaan kyllä peleihin kuntoon. Tässä on vielä aikaa.

Pääsihteerin mukaan itse MM-kisojen otteluissa ei ole ollut moitteita, vaikka julkisuuteen onkin lausuttu tästä eriäviä mielipiteitä turnauksen aikana.

– Kun peleistä puhutaan, jään laatu on ollut hyvä. Emme ole saaneet mitään valituksia IIHF:ltä tai joukkueilta, Hietanen sanoo.

MTV Urheilu on yrittänyt saada Tampereen areenan jäänhoitajia ja olosuhdepäällikköä kertomaan jään kanssa ilmenneistä ongelmista, mutta Kansainvälisen jääkiekkoliiton linjauksen vuoksi he eivät ole saaneet kommentoida asiaa.

Nokia Arenan jään kunto mitataan seuraavaksi maanantaina iltapäivällä, kun Tanska ja Ruotsi kohtaavat kello 16.20 alkavassa ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat