Toronto nappasi mestarivalmentajan – hurjalla sopimuksella!

Tämän hetken arvostetuimpiin jääkiekkovalmentajiin lukeutuva Mike Babcock siirtyy Detroit Red Wingsistä Toronto Maple Leafsiin jättimäisellä kahdeksan vuoden sopimuksella.

Maple Leafs tiedotti Babcockin hankinnasta keskiviikkona, mutta ei paljastanut sopimuksen rahallisia yksityiskohtia. Lehtitietojen mukaan sopimuksen arvo on 50 miljoonaa dollaria eli runsaat 45,1 miljoonaa euroa. Tämä tekee Babcockista NHL:n parhaiten palkatun valmentajan.

Hän korvaa Peter Horachekin, joka oli Torontolta väliaikaisratkaisu Randy Carlylen tammikuisten potkujen jälkeen.

Valmentajavelhon perässä oli useampikin seura, loppuvaiheessa huhujen mukaan Toronton lisäksi St. Louis, San Jose, Buffalo ja Detroit. Babcokin sopimus Detroitissa umpeutuu kesäkuussa ja seura tarjosi hänelle viisivuotista sopimusta, joka olisi tuonut neljän miljoonan dollarin vuosipalkan.

Babcock ehti valmentaa Detroitia kaudesta 2005–06 lähtien ja voitti seuran peräsimessä Stanley Cupin. Finaaleissa hän on ollut valmennusurallaan yhteensä kolmesti.

Koska Babcockin sopimus on yhä voimassa, Toronto joutuu luovuttamaan Detroitille kolmannen kierroksen varausvuoron seuraavien kolmen vuoden kuluessa.

Maajoukkuetasolla Babcock on luotsannut Kanadan kahdesti olympiakultaan, kertaalleen maailmanmestaruuteen ja kerran myös nuorten MM-kultaan.

Lue myös:

    Uusimmat