Top Gearin legendaarinen testirata puretaan – jääkö tämä aika historian nopeimmaksi?

Aikoinaan kiistattomasti maailman suosituimman auto-ohjelman valtikkaa kantaneen Top Gearin testirata saa väistyä asuntojen tieltä.

VIDEO: Kierros Alastarolla Porsche-kuski Mikko Pakarin silmin

Dunsfold Aerodrome -lentokentällä Ison-Britannian Surreyssa sijaitsevaa 2,8-kilometristä rataa hyödynnettiin Top Gearissa aina sarjan alusta, vuodesta 2002 lähtien. Nyt Dunsfold Aerodromen paikalle on kaavailtu asuinrakennuksia. Uusia koteja on määrä rakentaa alueelle jopa 1 800.

Tarkkaa päivää radan tuhoamiselle ei ole vielä ilmoitettu, mutta Top Gearin tuotantotiimillä lienee joka tapauksessa edessään uuden radan etsiminen. Se on sääli, sillä Dunsfoldissa on vuosien saatossa kellotettu lukematon määrä kierrosaikoja toinen toistaan upeammilla autoilla. Virallisen listauksen kärkipaikkaa pitää hallussaan McLaren 675LT ajalla 1.13,7, mutta esimerkiksi Renault F1-auto selvisi radasta tasan 59 sekunnissa.

***

2:22

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.