TOP 10: "Naisten rinnat kasvavat koko ajan" – tiesitkö näitä alusvaatefaktoja?

Alusvaatteet ovat eittämättä osa jokapäiväistä pukeutumista. Oletko tietoinen näistä faktoista?

Miten urheiluliivit oikein keksittiin, entä kuinka usein rintaliivit kannattaa pestä?  Lue alusvaatteisiin liittyvät faktat.

1. Jopa 64 prosenttia naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä – ja 29 prosenttia heistä on tietoisia siitä. Kyselyyn osallistui 10 000 naista.

2. Vaikka kuinka tarkkaan pyyhkisit tai huolehtisit hygienistasi,jokaisissa alusvaatteissa on ulosteiden jäämiä – joten vaihdathan alushoususi päivittäin, vaihdathan?

3. Stringit voivat aiheuttaa ärsytystä ja tulehduksia johtuen useimmiten niiden materiaalista: monet stringit ovat tehty pitsistä tai satiinista, jotka eivät hengitä. Lisäksi stringien pieni peittävyys voi aiheuttaa herkemmin tulehduksia, sillä ne eivät suojaa ihoa.

4. Puuvilla on paras materiaali pikkupöksyille: ne hengittävät.

5. Alushousut eivät ole miesten sukukalleuksille vaarallisempia, kuin löysät bokserit. Vanha uskomus, että miesten alushousut vähentäisivät sperman määrää, on tuulesta temmattu. Tärkeintä on, että alushousut ovat hengittävää materiaalia eivätkä kiristä.

6. Rintaliivit tulisi vaihtaa 6–9 kuukauden välein, varsinkin jos sinulla on ainoastaan yhdet tai parit liivit käytössä. Rintaliivien kunto ja elastisuus heikkenee, jolloin liivit eivät tue parhaalla mahdollisella tavalla.

7. Rintaliivit tulisi pestä lähes jokaisen käyttökerran jälkeen, aivan kuten esimerkiksi urheiluvaatteet. Myös rintaliiveihin kerääntyy bakteereita, jos niitä ei pestä kunnolla.

8. Aina rintaliivien tarkoitus ei ole ollut korostaa tai tukea rintoja: taannoin monet rintaliivit olivat suunniteltu niin, että vartalo näyttäisi mahdollisimman poikamaiselta, kiitos silloisten kauneusihanteiden.

9. Urheiluliivit saivat inspiraationsa munasuojuksista – 1970-luvulla  Lisa Lindahl ja Polly Smith ompelivat kahdet alasuojukset yhteen, jotta he saisivat rinnoilleen paremman tuen urheillessa.

10. Naisten kuppikoko on keskimäärin kasvanut 30 vuodessa lähes kolme kuppia – ja kasvua tapahtuu edelleen.

Vinkit rintaliivien hankintaan:

Lähde: Mashable

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja