Mainos

Toni, 37, kuvasi Suomen "Black Friday -kaaoksen" ja siitähän maailma villiintyi – "Ei tällaista suosiota olisi voinut arvata!"

Lähes 750 tuhatta katselukertaa niittäneen videon kuvaaja sattui oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Näin kuvailee maailmaa villinneen Suomessa koetun "Black Friday -kaaoksen" videolle taltioinut turkulainen 37-vuotias Toni Liimatta

– Ei tällaista suosiota olisi voinut mitenkään arvata! Näin siistin jonon kaupan edessä ja viime tipassa sain ajatuksen kuvata suomalaisten käyttäytymistä. Oli mulla pieni idea, että siitä tulisi ainakin erilainen Black friday -video. Videon nimi oli lähinnä huono vitsi, Liimatta muistelee hieman yli kahden viikon takaisia tapahtumia.

Tuolloin elettiin Black Friday -ostospäivän aamua. Kello lähenteli aamuseitsemää ja raisiolainen elektroniikkaliike avasi ovensa. Samaan aikaan kun muualla maailmassa ihmiset rynnivät henkensä edestä tekemään ostoksia Black Fridayna, Suomessa kauppaan kävellään kiltisti jonossa.

Tämän linkin takaa näet sekä Suomessa koetun "Black Friday -kaaoksen" että maailmalla nähdyn todellisen kaaoksen.

– Palaute videosta on ollut lähinnä katsojamäärien ihmettelyä niin kommenteissa kuin kaveripiirissä. Videoni oli ykkösenä Suomen listalla neljä päivää. Tällä hetkellä sillä on 745 tuhatta katselukertaa YouTubessa, Liimatta kertoo.

Oikea paikka ja aika

Liimatta kuvaa harrastuksenaan paljon RC-autoja sekä satunnaisesti tapahtumia. Videon suosion myötä hän on kuitenkin oppinut, ettei vetävä video välttämättä katso teknisiä laatuvaatimuksia.

– Tämä video on joka tavalla teknisesti huono, mutta satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, harrastelijavalokuvaaja toteaa.

Mutta mitä raisiolaismies teki aamuseitsemältä elektroniillaliikkeen edessä, jos kerta videon kuvaaminen ei ollut ennalta suunniteltua?

– Voi olla että kävin myös itse ostoksilla, se selviää sitten kun avataan paketteja, Liimatta hymähtää.

***

1:48

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.