Tökerö vai tykkääjä? Nämä hämmentävät merkit kielivät miehen kiinnostuksesta

2:38

Miehet voivat joskus osoittaa kiinnostuksensa hyvin hämmentävillä tavoilla. Vakavan tai muodollisen käytöksen taustalla saattaa kuitenkin olla vain pelko orastavan suhteen kariutumisesta. Kehuskelulla mies voi yrittää pönkittää omaa arvoaan sinun silmissäsi. Joskus taas miehet eivät yksinkertaisesti tajua, että huumori ei ihan uponnut.

Yllä olevalla videolla näytetään, millaiselta deittisovelluksissa viestittely näyttäisi oikeassa elämässä.

Joskus ihastuneen miehen tunnistaa kaukaa. Hän laittaa sinulle viestiä, hakeutuu seuraasi ja kyselee kuulumisiasi. Joku uhkarohkea saattaa jopa kertoa sen ääneen.

Toisinaan taas merkit ovat hämärämpiä. Parisuhdevalmentaja Clayton Olson kertoo YourTango-sivustolla hämmentävämpiä osoituksia siitä, että mies on kiinnostunut sinusta.

1. Hän on hyvin vakava tai hiljainen

Yksi merkki miehen kiinnostuksesta on se, miten vakava hän on seurassasi. Hän saattaa vaikuttaa hiljaiselta ja mietteliäältä ja keskittyä kertomaasi hyvinkin totisena. Hän voi vaikuttaa hieman tylsältä pyytäessään sinua kertomaan esimerkiksi senhetkisestä työprojektistasi.

Miehen käytöksen taustalla on kuitenkin vain varovaisuus, sillä tässä vaiheessa hän ei halua pilata koko juttua.

Jos sinusta siis tuntuu joskus siltä, että olisit haastateltavana, ei syytä huoleen. Luultavasti mies vain pelkää ajavansa sinut pois liialla jaarittelulla, joten hän antaa sinun olla enemmän äänessä.

2. Hän käyttäytyy muodollisesti

Mies saattaa toimia hyvinkin kaavamaisesti tai niin sanottujen deittailusääntöjen mukaan. Hän voi esimerkiksi odottaa täsmälleen kolme päivää ennen kuin soittaa sinulle, koska hän pelkää spontaanien tekojen pilaavan orastavan suhteen ja tukahduttaa siksi liian innostuksensa.

Jotkut taas saattavat korostaa miehisyyttään yli äyräitten. Syynä "machomaiseen" käytökseen saattaa toki olla se, että kaverin suonissa virtaa keskivertoa enemmän testosteronia, mutta hän saattaa myös esittää olevansa hieman enemmän ”äijä” kuin on.

Olsonin mukaan miehet käyttäytyvät joskus korostetun miehekkäästi, kun eivät ihan tarkkaan tiedä, miten tulisi toimia. Kukapa haluaisi näyttää kiinnostavan ihmisen silmissä takertuvalta ja epätoivoiselta.

3. Hän loukkaa sinua vahingossa

Usko tai älä, mutta yksi hyvistä merkeistä on se, että hän vahingossa loukkaa sinua jotenkin.  Hän ehkä yrittää kiusoitella sinua, vitsailla tai flirttailla, eikä hän välttämättä ole näissä lajeissa kovinkaan hyvä. 

Mies saattaa myös vaikuttaa ensin tylyltä ja röyhkeältä, mutta anna hänelle kuitenkin mahdollisuus. Hän yrittää vain saada sinuun syvempää yhteyttä haastamalla sinua. Miehet tekevät myös toisilleen niin osoittaakseen, että välittävät. Kyse on vitsailusta.

4. Hän leuhkii ja käyttäytyy ylimielisesti

Joistain miehistä on mukavaa kehua itseään. Joskus taas kehuskelulla yritetään pönkittää omaa arvoa. He siis haluavat tehdä vaikutuksen sinuun.

Mies ei yritä osoittaa olevansa sinua parempi, ei ainakaan yleensä. Hän haluaa vain sinun ymmärtävän, miten hyvä paketti olisi nyt tarjolla.

5. Hän ei ota sinuun fyysistä kontaktia

Kummallista kyllä, mutta ihastunut mies ei välttämättä pyri ihollesi. Se saattaa johtaa kiusallisiin tilanteisiin, jos itse olisit jo ihan menossa mukana. Saatat ajatella, että hän ei olekaan kiinnostunut sinusta, tai että hän ei koe sinun olevan tyyppiään.

Vaikka niin yleisesti luullaankin, miehet eivät aina hyppää sänkyyn heti tilaisuuden tullen. Jos hän ei vastaa lähentymisyrityksiisi niin nopeasti kuin haluaisit, se saattaa yksinkertaisesti johtua siitä, että hän pelkää etenevänsä liian vauhdikkaasti ja pilaavansa siten koko jutun. Vaikka osoittaisitkin itse olevasi kiinnostunut, hän saattaa silti pelätä tulevansa torjutuksi tai pilaavansa mahdollisuutensa ja hillitsee itsensä hieman kauemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja