Toinen korona-aalto on alkamassa Suomessa – näin sen voimakkuutta laskenut asiantuntija arvioi hallituksen uudet toimet: Linjaukset eivät riitä

2:25
Videolla Vantaan kaupungin erityisasiantuntijan Kimi Korvasen haastattelu.

Toisen aallon skenaarioiden laskennassa mukana ollut asiantuntija Kimi Korvasen mukaan lisää toimia tarvitaan hallituksen tänään tekemien linjausten lisäksi. 

– Kaikkien skenaarioiden ja niiden oletusten seurauksena oli se, että toimia tarvitsee tehdä ja niillä toisen aallon tulemista pitäisi pyrkiä rajoittamaan. Näinhän juuri tehtiin, mutta mallin oletukset huomioiden toimet eivät vielä riitä vaan toimia ja rajoituksia tarvitsee oletettavasti tehdä lisää syksyn mittaan, arvioi tiedolla johtamisen erityisasiantuntija Kimi Korvanen Vantaan kaupungilta.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimessa laskettiin kolme skenaariota, joista laskelman tekijät pitivät keskimmäistä todennäköisimpänä toteutumisvaihtoehtona.

Sen mukaan marraskuussa oltaisiin Suomessa noin 5000 uuden tartunnan viikkovauhdissa.  Samalla tasolla oltiin kevään vaikeimmalla hetkellä.

Skenaarioista maltillisimman toteutumiseen ei riittänyt tekijöillä uskoa. 

Ollaanko nyt näiden hallitusten uusien linjausten myötä ennemminkin jyrkimmän vai keskimmäisen skenaarion tiellä?

– Pikaisen arvion mukaan ainakin lähempänä sinistä (keskimmäistä arviota), mutta toki hyvin perusteltua arvioita tällä aikataululla on vaikea heittää, Korvanen arvioi.

Katso videolta, miltä toisen korona-aallon eri voimakkuudet voivat Suomessa olla.

2:31
Katso myös: Tutkimus selvitti: Nämä maskit oikeasti toimivat, fleecemaskista on enemmän haittaa kuin hyötyä

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja