Mainos

Toimiiko kumppanisi näin suhteessanne? Luvassa voi olla ongelmia

Hän osaa kaiken, vahtii sinua ja suuttuu, kun et tehnytkään hänen elämästään täydellistä... Listasimme suhteen vaaranmerkit.

Hän osaa kaiken parhaiten

Hän pyytää sinua tekemään, jotakin, teet sen – ja sitten hän tekee sen uudestaan, koska et onnistunut tarpeeksi hyvin. Kumppanillasi on niin kiire olla aina oikeassa, että hän ei koskaan tule sinua vastaan. 

Jokainen meistä toimii omalla tavallaan, ja esimerkiksi lapsen pukemiseen tai pizzan maustamiseen ei ole yhtä, ”oikeaa” tapaa. Ainainen saarnaaminen tai neuvominen ei ole kommunikointia. Samaan kastiin osuu syyttely.

Hän vahtii sinua

Vaikka olisit kaukana, hän on aina lähelläsi: puhelin piippaa ja messenger vaatii huomiotasi. Et saa olla hetkeäkään rauhassa, koska sinun on ilmoitettava hänelle, mitä teet ja kenen kanssa. Muuten hän suuttuu.

Sinä maksat kaiken, aina

Hän haluaa uuden television, läppärin ja puhelimen – ja myös saa ne, sinun rahoillasi. Nämä hankinnat hän tekee kysymättä. Kun sinä sitten kerran pyydät häntä maksamaan ravintolassa, vastassa on vihaista puuskahtelua tai syytöksiä.

Tasa-arvoisessa suhteessa kumpikin osapuoli haluaa panostaa suhteeseen. Jos sinä elätät kumppaniasi, koska hän vain "on sen arvoinen", tulevaisuus näyttää synkältä.

Hän ei ole koskaan paikalla

Koet olevasi varasijalla: hän on kanssasi, jos mitään parempaa ei ole tarjolla. Vastaavasti voit saada häneltä rakkausviestin juuri baarien sulkeutumisaikaan.

Hän ei koskaan osoita arvostustaan sinua kohtaan

”Sanoin sinulle ”rakastan sinua” alttarilla, ei sitä tarvitse toisella joka ikinen päivä.” Tuttua?

Jos kumppani pitää elämää kanssasi itsestäänselvyytenä, jota ei tarvitse erikseen vahvistaa ja rakentaa, edessä on luultavasti ongelmia.

Hän odottaa, että korjaat kaiken

”Minulla on huono päivä. Tee se paremmaksi, mieluiten heti.”

Kumppanisi odottaa, että korjaat hänen ongelmansa ja teet siten elämästä auvoisaa. Jos et onnistu, syy on sinun. Ihminen ei kuitenkaan voi korjata toista.

Hän syyttelee ja syyllistää

Sen sijaan, että kumppanisi käyttäisi termejä, kuten ”asia X tekee minut surulliseksi” tai ”asia X on minulle hyvin tärkeä”, hän sortuu syyttelemään. Kumppanisi naljailee esimerkiksi siitä, että sinä et koskaan tee, kuten hän toivoo, tai että et osaa tehdä mitään.

Hän ei oikeastaan tiedä, mikä tekisi hänet onnelliseksi

Ihminen ei välttämättä tunne omia halujaan ja haaveitaan, jos hän elää todeksi häneen kohdistuvia odotuksia vuodesta toiseen. Muiden jatkuvalla miellyttämisellä on kuitenkin seurauksensa: ihminen kadottaa itsensä ja sen, mitä oikeasti tahtoo.

Hän siirtää vanhat kokemuksensa sinuun

Onko kumppanisi heti epäluuloinen, jos et vastaa puhelimeen? Syy ei välttämättä ole teissä kummassakaan – hänelle on saattanut tapahtua menneisyydessä jotakin, mikä on pilannut luottamuksen rakkauteen ja parisuhteisiin yleensä. Ole empaattinen ja ymmärtäväinen.

Edessä ero? Katso nämä:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.