Todellinen sensaatiovoitto lähellä Tour de Skillä!

Perttu Hyvärinen oli parhaana suomalaisena 12:s maastohiihdon Tour de Skin kuudennella etapilla, 15 kilometrin perinteisen yhteislähdössä Italian Val di Fiemmessä lauantaina. Kilpailun voitti Norjan Erik Valnes.

Lumi- ja räntäsade teki kilpailusta melkoisen letkajenkan. Ratkaisu nähtiin vasta loppusuoralla. Siinä Valnes löi Ruotsin William Poromaan ja sveitsiläisyllättäjä Cyril Fähndrichin, jonka paras sijoitus maailmancupissa ennen tätä päivää oli 12:s.

Fähndrich jäi todellisesta sensaatiovoitosta 1,1 sekunnin päähän.

Remi Lindholm (20:s) oli kärkiporukassa läpi kisan, ja Hyvärinenkin nousi mukaan viime kilometreillä, mutta loppuratkaisuissa he jäivät varjoon. Hyvärinen jäi kärjestä 10,5 sekuntia, Lindholm 13,6.

Muista suomalaisista Arsi Ruuskanen oli 44:s ja Markus Vuorela 48:s.

Valnes nousi kokonaiskisassa toiseksi. Lauantaina kuudenneksi tulleen norjalaisen Harald Östberg Amundsenin johtoasema pysyi turvallisena (+1.34).

Tour de Ski huipentuu sunnuntaina 10 kilometrin vapaan yhteislähtöön, jonka lopuksi kivutaan Alpe Cermisin hirmunousun päälle. Miesten kilpailu starttaa kello 15.30, naisten kello 16.45.