Todellinen eristäytymisen asiantuntija: Jessica on viettänyt yli 160 päivää avaruudessa – neuvoo nyt, miten pää kestää kotona kökkimisen

Astronautti palasi kotiin vietettyään 328 päivää – paluuta odottanut koira repesi liitoksistaan 0:59
Astronautti palasi kotiin vietettyään 328 päivää avaruudessa – paluuta odottanut koira repesi liitoksistaan

NASA:n astronautti kertoo, miten elämä karanteenioloissa sujuu mukavammin.

NASA:n astronautti Jessica Meir tietää, millaista on elää eristyneenä muusta maailmasta – onhan hän viettänyt yli 160 päivää avaruudessa. Nainen kertoi koomikko Stephen Colbertin haastattelussa, miten pää ja keho kestävät jatkuvaa eristystä, kertoo Space.com.

Noudata aikataulua, jatka liikkumista

Myös eristyneessä tilanteessa kannattaa Jessican mukaan noudattaa aikataulua ja esimerkiksi jatkaa päivittäisiä liikuntasuorituksiaan. Samoin toimitaan avaruusasemalla.

– Nämä ovat tärkeitä henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnillemme, Jessica kuvaa.

Naisen mukaan on myös tärkeää olla kohtelias ja kiltti muille eristyksessä eläville.

Ole mukava muille

Jessican mukaan jo astronauttikoulutuksessa otetaan huomioon yhteistyön merkitys eristyksessä. Tärkeässä osassa on esimerkiksi hyvä kommunikaatio.

Jessica jakaa vinkkejä eristyksissä elämiseen myös Twitter-tilillään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Huolehdi itsestäsi, kaikista tavaroistasi ja varusteistasi. Se voi olla melkoinen haaste, kun tavarat leijailevat täällä, Jessica myöntää.

– Toisista täytyy myös huolehtia. Ajattelen tätä sellaisten neuvojen kautta, joita vanhemmat antavat lapsilleen siihen liittyen, miten muiden kanssa leikitään nätisti. Tai sitten ajattelen, millaisen ihmisen kanssa haluaisin lähteä telttailemaan?

Naisen mukaan pelkillä mahtavilla meriiteillä ei pääse astronautiksikaan, mikäli luonne ei sovi tehtävään. Jessican mukaan upeimmatkaan arvosanat eivät siis auta, jos ihmisen kanssa on hankala työskennellä!

"Pidä kiinni rutiinista, kuten päivittäisestä hygieniasta", Jessica neuvoi videolla, jolla pesee hiuksiaan avaruudessa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat