Tissikummitus ja kuusi muuta outoa kummitustarinaa maailmalta

Löytyvätkö maailman omituisimmat ja naurettavimmat kummitustarinat meiltä vai maailmalta?

Pelkäätkö verisiä kalloja vai sikiöhaamuja? Tässä cracked.comin laatima lista maailman seitsemästä oudoimmasta kummituksesta.

7. Japanilainen Shirime, omituinen henki tai haamu, jolla on silmä peräaukon paikalla. Tarun mukaan samuraisoturi käveli myöhäisenä yönä pitkin Kioton katuja, kun häntä lähestyi yhtäkkiä alaston hahmo. Ennen kuin samurai ehti tarttua miekkaansa, tämä outo olento pyllisti ja paljasti kauhean näyn. Kuinka sitten kävi, tarina ei kerro.

6. Malesialainen Hantu Tetek, tissikummitus, on tarun mukaan kummitusnainen, jolla on valtava rintavarustus. Hän käyttää rintojaan houkuttimena hyökätäkseen uhrinsa kimppuun ja tukehduttaa uhrin jättirinnoillaan. Tarinasta on myös versioita, jossa Hantu Tetek on erittäin epämiellyttävän näköinen iäkkäämpi naishenkilö, ja hänen jättimäiset rintansa ovat selkäpuolella.

5. Raw Head ja Bloody Bones on vanha kansantaru Yhdysvalloista – tarina on alkujaan Irlannista lähtöisin. Tällä ällöttävällä mörököllillä peloteltiin tuhmasti käyttäytyviä lapsia, että se tulee ja nappaa mukaansa. Bloody Bonesin ulkomuodon kuvaillaan olevan kumarainen, verinen, karvainen ja epämuodostunut. Tarinan mukaan Bloody Bones voi ottaa minkä tahansa muodon.

4. Malesialainen Toyol on pienen lapsen henki, joka syntyi, kun shamaani manasi kuolleen sikiön eloon mustaa magiaa käyttäen. Toyol näyttää tarujen kuvausten mukaan pieneltä hirviövauvalta: sillä on iso pää, sumuiset silmät ja harmahtava iho. Toyolin mestari ohjailee sitä, syöttää sille vertaan ja pistää sen tekemään varkauksia puolestaan. Jos malesialaisesta kodista katoaa arvoesineitä tai rahaa, saattaa Toyol olla asialla. Toyolit pelkäävät omia kuvajaisiaan ja valkosipulia.

3. Brasilialainen kansantaru kertoo päättömästä aasista, jonka pään tilalle ilmestyy toisinaan tulenliekkejä. Tämä hirviö ottaa päivisin kauniin naisen muodon, mutta öisin se muuntautuu päättömäksi ja väkivaltaiseksi otukseksi. Hirviöksi muuttuminen on naisen rangaistus tämän tekemistä rikoksista. Eräiden tarinoiden mukaan nainen murhasi miehensä karatakseen papin matkaan, ja toiset legendat kertovat hänen tappaneen omat lapsensa.

2. The Hairy Toe on amerikkalainen kansantaru. Sadussa nainen löysi valtavan irti katkaistun varpaan puutarhastaan. Nainen kiikutti varpaan kotiinsa ja teki siitä muhennosta. Myöhemmin samana yönä murhanhimoinen kummitus palasi talon liepeille kostoa janoten ja menetetyn varpaansa perään ulvoen. Minkä ihmeen takia kummitus tekisi tarusta pelottavan, kun siihen liittyy myös nainen, jonka ensimmäinen päähänpisto oli tehdä varpaasta muhennosta? Tarina lienee lamavuosien tuotosta.

1. Highgaten kanahaamu. Elipä kerran Englannin Highgate Pondissa tiedemies nimeltä Sir Francis Bacon, joka vuonna 1926 väitteli ystävänsä Dr. Witherbonen kanssa siitä, kuinka lihaa tulisi säilöä. Baconin mielestä kylmä sai lihan säilymään, kun taas Witherbonen mielestä väite oli aivan naurettava.

Bacon hankki todisteita. Hän etsi kanan, kyni ja putsasi sen ja täytti sen lumella. Sitten Bacon sai keuhkokuumeen ja kuoli. Tarun mukaan Baconin tappama kana kummittelee edelleen miehen kuolinpaikalla. Highgate Pondissa kiertää legendoja päättömästä kynitystä kanasta, joka juoksentelee ympäriinsä. Toisen Maailmansodan aikana sotilaiden kerrotaan jopa jahdanneen aavekanaa syötäväksi. Viimeiset kanalegendat ovat peräisin 1970-luvulta, ja sen koommin kummajaiskanaa ei ole nähty.

MTV3/Helmi

Lähteet: Cracked.com, monstropedia.org ja anthonet.com.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja