Timo Soini pohti tulevaisuuttaan ja Suomen tilaa: Minulla on kolme päävaihtoehtoa, yllätän itsenikin – "Jos tämä meno jatkuu, tulee ankea aika ja mauton maa"

8:07
Timo Soini ekotalkoista: Tarvitsemme kansainvälistä yhteistyötä

Ulkoministeri Timo Soini (sin.). julkaisi plokissaan poleemisen "Uuden vuoden lupauksen", jossa hän spekuloi jatkoaan politiikassa sekä kritisoi pisteliäästi kaiken kieltämistä.

Timo Soinin poliittisella tulevaisuudella on spekuloitu oikeastaan jo siitä lähtien, kun Soini ja parikymmentä muuta kansanedustajaa irtautuivat perussuomalaisista toissakesän puoluekokouksen jälkeen.

Soinin päätöstä odottaa erityisesti Sampo Terhon johtamat siniset, joka kaipaa kipeästi Soinin äänisaalista kevään eduskuntavaaleissa. Nykyisten gallupien mukaan hallituspuolue saattaa jäädä tyystin ilman kansanedustajia – Soinin äänisaaliilla kynnys Uudellamaalla voisi täpärästi ylittyä.

Vieläkään Soini ei lupaile mitään – paitsi yllättää. Itsensäkin.

– Minulla on ensi vuodeksi kolme päävaihtoehtoa. Olen ehdolla Eduskuntaan. Olen ehdolla Europarlamenttiin. Lopetan politiikan tykkänään. On vain hyviä vaihtoehtoja. Ei Luojan kämmeneltä voi mihinkään pudota, Soini kirjoittaa uudenvuodenaattona julkaistussa tekstissään.

Soini vetoaa lukijoihinsa, ettei veikkauksia kannata tehdä.

– Tästä päivityksestä ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä. Teen harkitun päätöksen. Yllätän. Itsenikin. En ikinä mene tosikoille töihin.

EU-kriitikkojen ylistysvirsi

Se, keihin Soini tosikoilla viittaa, ei kirjoituksesta täysin avaudu. Mutta kirjoitus sisältää pisteliästä kritiikkiä EU-myönteisiä tahoja kohtaan.

Soini muistelee vajaan kymmenen vuoden takaisia aikoja sekä blogikirjoitustaan, kun hänet oli valittu europarlamenttiin, jossa hän liittyi eurokriittiseen EFD-ryhmään. Sen jäseniä olivat muiden muassa brexitin voimamies Nigel Farage sekä Italian nykyinen sisäministeri Matteo Salvini.

– Inspiroiva ja aikaansaava sakki. Meille naurettiin. Sitten nauru loppui. Tilalle tuli jotakin muuta. Tietty kunnioitus. Kitkerästi, mutta kuitenkin.

– Todellista poliittista lahjakkuutta ei saa kappaletavarana mistään. EU-kriittisellä puolella sitä oli paljon. Tunnustettiin tai ei. Entäs EU-myönteisellä puolella? Keitä tulee mieleen nyt EU-vaalien alla? Aivan, Soini pudottelee.

10 vuoden takaisessa kirjoituksessaan Soini kauhisteli ilmastonmuutoksella pelottelua.

– Ilmastonmuutoksen epäilijät demonisoidaan. Ilmastonmuutoksen kieltävä argumentointi ensin syyllistetään, myöhemmin ehkä kriminalisoidaan hyökkäyksenä ihmiskuntaa vastaan.

Mutta onko Soini enää samaa mieltä? Täysin se ei kirjoituksesta avaudu.

– Nykäsittäin sanottuna! Ehkä otin, ehkä en. Se oli sitä aikaa. Nyt on armon aika. Toinen aika. Tieto lisää tuskaa ja tuska lisää tietoisuutta, Soini jatkaa.

Kieltämisen meininki riepoo

Kauhistelusta ulkoministeri ei kuitenkaan ole luopunut. Nyt Soini on harmissaan Suomea vaivaavasta "kieltämisen meiningistä".

– Nyt halutaan kieltää ilotulitukset. Joulun alla haluttiin päiväkoteihin ja kouluihin ” uskonnottomien ” juhlia. Turkistarhaus halutaan kieltää, samoin lihansyönti, lentäminen, turvetuotanto…HALOO!

– Jos tämä meno jatkuu, tulee ankea aika ja mauton maa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja