Timi pysäköi autoaan puiston laitaan, kun tömähti – Helsingin Esplanadilla kaaharin kolhaisemaksi joutunut Timi kertoo hurjasta tilanteesta vapun hulinassa

Kauppatorilla useita poliisiyksiköitä liikenneonnettomuuden seurauksena – MTV raportoi paikan päältä 3:09
Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtui eilen illalla raju onnettomuus kesken vappujuhlinnan – MTV raportoi paikan päältä

Helsingin keskustassa tapahtui eilisiltana raju onnettomuus, jossa loukkaantui kolme ihmistä. MTV Uutisten haastattelema Timi oli pysäköimässä autoaan Esplanadin puiston laitaan, kun kolahti.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Helsingin keskustassa Pohjoisesplanadilla tapahtui eilen alkuillasta liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui ainakin kolme ihmistä.

Poliisin mukaan kaksi loukkaantunutta vietiin sairaalahoitoon, mutta heillä ei ole hengenvaaraa. 

Poliisin alustavien tietojen mukaan Pohjoisesplanadia ajanut auto osui kaikkiaan kahdeksaan autoon.

Yksi autoista oli MTV Uutisten heti tapahtuman jälkeen haastatteleman Timin.

"Taivaan varjelukset olivat mukana"

Timi oli pysäköimässä omaa autoaan kadun reunaan, kun kaahailija törmäsi hänen autoonsa. Hän ei huomannut tulijaa ennen kolahdusta.

– En nähnyt tilanteesta paljon mitään. Parkkeerasin toisen auton eteen, otin puhelimen esiin ja rupesin ottamaan siitä parkkisovellusta esiin maksaakseni parkkimaksun, kun kuului pamahdus. Isku osui kuljettajan puoleiseen oveen, Timi kertoi MTV Uutiset Livessä.

– Minulle ihmeen kaupalla ei käynyt mitään; tömähdystä ei tapahtunut. Minulla ei ollut turvavyötäkään enää päällä, kun olin jo pysähtynyt. Taivaan varjelukset olivat mukana, Timi totesi.

Timi arvioi puistossa törmäilleen auton nopeuden olleen ”kolarin energian puolesta” ainakin 100 kilometriä tunnissa.

– Sen tiedän, että oli hyvinkin laittomista nopeuksista kyse. 

– Kun katsoin sitten eteenpäin, aika nopeasti poliisit olivat ottamassa kiinni. Jonkin verran heidän piti ilmeisesti kiinniottotilanteessa voimaa käyttää saadakseen kuljettajan kiinni.

– Ei ihan vapaaehtoisesti näyttänyt lähtevän.

Timi kertoo nähneensä myöhemmin, että yhtä maassa maannutta loukkaantunutta oli auttamassa (paikalla ollut) kirurgi.

Kuljettaja oli illalla poliisin hallussa. Häntä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Poliisi: Kolariin ei liity suunnitelmallisuutta

Poliisin alustavan käsityksen mukaan kolarointiin ei liity suunnitelmallisuutta, kerrottiin Helsingin poliisin johtokeskuksesta illalla.

– Tällä hetkellä onnettomuuteen johtaneista syistä tai motiivista ei ole tietoa, mutta poliisi selvittää tapahtumien tarkempaa kulkua ja teon mahdollista tahallisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat