Mainos

Tietovuotaja-Snowden rikkoi hiljaisuuden kirjeellä

Tietovuotaja Edward Snowden on rikkonut hiljaisuuden ensimmäistä kertaa sitten saavuttuaan Moskovaan kahdeksan päivää sitten.

Snowden kertoo Ecuadorille osoitetussa kirjeessään, että hän aikoo tehdä uusia paljastuksia Yhdysvaltain vakoilutoiminnasta. Asiasta kertoo Reuters, joka ilmoittaa nähneensä kirjeen.

Kirjeessään Snowden sanoo, että USA on vainonnut häntä laittomasti. Snowden myös kiittää Ecuadoria siitä, että maa on auttanut häntä. Snowdenin kirjeen mukaan maa auttoi häntä pääsemään Venäjälle.

– Olen yhä vapaa ja minun on mahdollista julkistaa tietoa, joka palvelee julkisuutta, Snowden kirjoitti espanjan kielisessä kirjeessä, joka on lähetetty Ecuadorin presidentti Rafael Correalle.

Venäjä sai turvapaikka-anomuksen Edward Snowdenilta toissapäivänä.

– Ei ole väliä, miten monta päivää minulla on jäljellä. Olen yhä motivoitunut taistelemaan oikeuden puolesta tässä epäoikeudenmukaisessa maailmassa, Snowden kirjoittaa.

Hänen mukaansa USA:n hallituksen jahti on vienyt häneltä perheen, vapauden matkustaa ja oikeuden elää rauhallista elämää. Snowden myös kiittää Ecuadoria siitä, että maa on auttanut häntä.

Reutersin mukaan kirje on espanjankielinen eikä sitä ole päivätty.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.