Tietovuotaja sanoo Facebookin vahingoittavan lapsia ja himoitsevan kasvua keinolla millä hyvänsä – Zuckerberg kiistää ja syyttää epäloogisuudesta

0:58
Video: Frances Haugen CBS-kanavan 60 minutes -ohjelman haastattelussa

Facebookin entisen työntekijän Frances Haugenin mukaan sosiaalisen median palvelut  ovat haitallisia erityisesti nuorille tytöille, syventävät yhteiskunnallisia jakolinjoja ja heikentävät demokratiaa. Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sen sijaan kiistää väitteet epäloogisina.

Haugen oli viime yönä Suomen aikaa Yhdysvaltain senaatin kuultavana.  Hän on aiemmin vuotanut salaisia asiakirjoja Facebookin toiminnasta medialle.

– Yhtiön johto tietää, kuinka tehdä Facebookista ja Instagramista turvallisempia, mutta he eivät  tee välttämättömiä muutoksia, koska pitävät tähtitieteellisiä voittajaan ihmisiä tärkeämpänä. Tarvitaan kongressin puuttumista asiaan, Haugen sanoi senaatissa.

Haugenin mukaan Facebook ei korjaa ongelmiaan ilman, että kongressi puutttuu asiaan.

Zuckerberg: Väitteet epäloogisia

Facebook vakuuttaa jatkavansa ongelmiin puuttumista. Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kiistää Facebookin laittavan yrityksen tuotot käyttäjiensä turvallisuuden edelle ja palvelun vahingoittavan lapsia.

Zuckerbergin mukaan väitteet siitä, että yhtiö laittaa voitontavoittelun vuoksi tahallisesti ulos sisältöä, joka saa ihmiset vihastumaan, ovat epäloogisia.

–  Saamme rahaa mainoksista, ja mainostajamme kertovat meille järjestään, etteivät halua mainoksiaan haitallisen tai vihaisen sisällön viereen, Zuckerberg kirjoitti Facebook-sivulleen tekemässään julkaisussa.

–  En tiedä yhtäkään teknologiayhtiötä, joka lähtisi rakentamaan tuotteita, jotka tekevät ihmiset vihaisiksi tai masentuneiksi, Zuckerberg jatkoi.

Toimitusjohtaja kommentoi väitteitä sen jälkeen, kun Haugen oli todistanut asiasta Yhdysvaltain kongressille.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja