Tiesitkö: Voit pestä nämä yllättävät esineet astianpesukoneessa

Astianpesu on tiskaamista vihaavan arjen helpottaja. Tiesitkö, että astianpesukoneessa voi pestä muutakin kuin astioita?

Nämä tavarat kestävät käsittelyn astianpesukoneessa:

Lippalakki

Lippiksen lippa voi vääntyä pesukoneessa, mutta astianpesukoneessa vältyt ongelmalta. Älä kuitenkaan pese samaan aikaan likaisia astioita, sillä ruoanjämät voivat jäädä kiinni kankaaseen.

Nuket ja lelufiguurit

Kovamuoviset lelut kestävät hyvin astianpesukonekäsittelyn. Älä kuitenkaan laita koneeseen nukkeja, joilla on hiukset, sillä pehmeät hiukset menevät koneessa sekaisin. Laita pienet nuket pesupussiin ja pesupussi koneen ylätasolle.

Kumisaappaat ja varvastossut

Poista pohjalliset ja laita saappaat ja varvastossut tiskikoneen ylätasolle puhdistumaan. Kaikki muovikengät eivät kestä kuumuutta, eli varmista ensin, että kenkäsi ovat kestävää tekoa.

Työkalut

Voit pestä astianpesukoneessa työkalut, joissa on metallinen tai muovinen kahva. Kuivaa työkalut pesun jälkeen huolella, etteivät ne pääse ruostumaan. Älä pese puutarhatyökaluja samaan aikaan astioiden kanssa, etteivät astiat joudu tekemisiin hyönteismyrkkyjen kanssa.

Keraamiset vetimet

Jos vetimesi kaipaavat puhdistusta ja olet valmis ryhtymään työlääseen prosessiin (irrota, pese, kuivaa, kiinnitä uudelleen), voit huoletta heittää ne astianpesukoneen aterinkoriin.

Harjat ja kammat

Voit pestä muoviset harjat ja kammat astianpesukoneen ylätasolla. Älä kuitenkaan kokeile samaa temppua puisille tai luonnonharjaksisille harjoille.

Sääri-, polvi- ja hammassuojat

Laita ne ylätasolle. Sitten vain kone pyörimään!

Peruna

Ota astianpesukone avuksesi, kun teet pottumuusia isolle joukolle. Aseta perunat koneen ylätasolle ja pese perunat ilman pesuainetta. Keskeytä ohjelma ennen kuivausvaihetta ja laita perunat kiehumaan!

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja