Mainos

Tiesitkö, mistä nämä valkoiset täplät kynsissäsi oikeasti kertovat?

Jokainen meistä on joskus ihmetellyt kynsiin ilmestyneitä valkoisia täpliä. Vaikka nämä merkit voivat aiheuttaa ihmetystä, niistä ei kannata huolestua. 

Moni meistä sortuu ylianalysoimaan kehonsa tuntemuksia ja oireita hyvinkin tarkkaan. Yksi näistä huolenaiheista ovat valkoiset merkit, jotka ilmestyvät silloin tällöin kynsiin ilman erityistä syytä.

Monesti nämä merkit selitetään kalkin tai sinkin puutteella, mutta lue tämä loppuun, ennen kuin rynnistät apteekkiin. Oikea syy näiden merkkien ilmestymiseen ei nimittäin löydy vitamiinien puutteesta.

Merkeistä ei tarvitse olla huolissaan

Todellisuudessa valkoiset täplät johtuvat kynsipetiin kohdistuneista vammoista, kuten lievästä iskusta tai käden osumisesta pöydän kulmaan. Valkoiset merkit eivät yleensä synny kynsiin heti, vaan voivat näkyä kynsissä vasta useita kuukausia kynsiin kohdistuneen iskun jälkeen.

Koska vauriot eivät näy heti, merkkien ilmestyminen kynsiin myöhemmin voi herättää paljon ihmetystä. Ei kuitenkaan huolta, sillä nämä merkit eivät ole vaarallisia.

Valkoiset merkit eivät häviä itsestään, vaan ne katoavat sitten, kun kyntesi on kasvanut tarpeeksi ja saat leikattua valkoisen osan pois. Kynnet kasvavat keskimäärin 3,5 milliä kuukaudessa, joten siihen voi mennä hetki aikaa. 

***

3:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.