Tiede paljastaa: Hyttyset rakastavat neljän tyyppisiä ihmisiä – kuulutko joukkoon?

Jos hyttyset pyörivät aina juuri sinun ympärilläsi, saatat kuulua johonkin neljästä ihmistyypistä, jotka vetävät tutkitusti itikoita voimakkaimmin puoleensa. 

Meillä kaikilla on kokemusta siitä, että hyttyset tuntuvat kiusaavan vain tiettyjä ihmisiä. Terveydenalan asiantuntijat ovat nyt selvittäneet, minkä tyyppisten ihmisten kimppuun itikat mieluiten käyvät. Kuulutko joukkoon? 

1. Raskaana olevat naiset

Hyttyset löytävät tiensä ihmisten luokse pääasiassa uloshengityksessä syntyvän hiilidioksidin avulla. Raskaana olevat naiset tuottavat hieman keskimääräistä enemmän hiilidioksidia, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hyttyset kiinnittävät heihin erityistä huomiota.

2. Ulkona treenaajat

Ei ole mikään yllätys, että hyttyset hyökkäävät erityisesti lenkiltä tai muusta treenistä palaavan kimppuun. Hien ja lämmön lisäksi itikoita houkuttaa paikalle maitohappo, jota lihakset tuottavat suuria määriä fyysisessä rasituksessa. Maitohappo auttaa verenimijöitä löytämään tiensä juuri treenaajien luokse.

3. Alkoholin nauttijat

Tutkijoiden mukaan hyttyset kiinnostuvat mieluiten korkean lämpötilan omaavista henkilöistä. Alkoholi nostaa tehokkaasti kehon lämpötilaa, minkä vuoksi hyttyset saattavat kiusata juuri terassilla istujia.

4. O-veriryhmän omaavat

Tutkimusten mukaan veriryhmä O vetää hyttysiä erityisesti puoleensa. Koetilanteessa jopa 83 prosenttia O-veriryhmän omaavista joutui hyttysten syömiksi. Sen sijaan veriryhmä A oli itikoiden mielestä kaikkein luotaantyöntävin.

Video: Kesällä haavat kannattaa suojata mahdollisimman hyvin. Videolla neuvotaan, kuinka tavallisesta laastarista saa entistä paremman suojan. 


Lähde: Brightsideme 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja