The Crownin kuudennen kauden julkaisuajankohta julki – tätä kaikkea on luvassa

Kuningasperheestä kertova The Crown menestyi Golden Globessa – katso näyttelijöiden reaktiot 1:54
The Crown menestyi Golden Globe -gaalassa vuonna 2021 – katso näyttelijöiden reaktiot!

Brittikuninkaallisten elämään pureutuva The Crown päättyy kuudenteen kauteen.

Brittikuninkaallisista kertovan The Crown -sarjan viides kausi julkaistiin viime marraskuussa. Kuudes ja viimeinen kausi julkaistaan syyskuussa 2023 ja se on nyt kokonaisuudessaan kuvattu. Tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole vielä kerrottu.

Deadlinen mukaan viimeisen kauden tapahtumat sijoittuvat 1990-luvun loppupuolelta 2000-luvun loppuun. Tänä aikana prinsessa Dianalla  oli meneillään romanssi Dodi Al-Fayedin  kanssa ennen heidän traagista kuolemaansa Pariisissa elokuussa 1997. Sarja on vahvistanut, ettei se näytä kolaria, mutta on todennäköistä, että sarjassa nähdään kuoleman vaikutus maailmaan ja kuninkaalliseen perheeseen. 

Muita tärkeitä virstanpylväitä tuona aikana olivat prinssi Edwardin  avioliitto Sophie Wessexin kanssa vuonna 1999 sekä kuningatar Elisabetin  sisaren, prinsessa Margaretin, ja kuningattaren äidin kuolemat vuonna 2002.

The Crownin kuudes kausi saattaa sisältää kohtauksia, jotka kuvaavat kuningas Charlesin nousua Ison-Britannian valtaistuimelle. Metro kertoi, että Imelda Staunton, joka näyttelee Elisabetia, havaittiin kuvaamassa näyttäviä kohtauksia, joissa kuningatar seuraa Charlesin nousevan valtaistuimelle hänen kuolemansa jälkeen. Hänet nähtiin kävelevän Yhdistyneen kuningaskunnan lippujen peittämän kadun läpi ja katsomassa The Queen's Head -pubissa muotokuvaansa, joka otettiin alas ja korvattiin Charlesin kuvalla.

Kuningatar Elisabetin roolissa nähdään jopa neljä näyttelijää, sillä aiemmilla kausilla nähdyt Claire Foy ja Olivia Colman tekevät paluun. Foy näyttelee nuorta kuningatarta ja Colman keski-ikäistä. Viola Prettejohn näyttelee nuoren, sodanaikaisen kuningattaren roolin, jota ei ole ennen sarjassa nähty. Vanhempaa kuningatarta tähdittää tuttuun tapaan Staunton. 

Sarjan fanit saavat kuudennesta kaudesta maistiaisia kuvien muodossa, sillä Netflix on julkaissut Twitterissä kuvia teini-ikäisiä prinssi Williamia ja prinsessa Catherinea näyttelevistä Ed McVeysta ja Meg Bellamysta. Kuvissa prinssi ja prinsessa kävelevät oletettavasti St. Andrewsin yliopistossa, jossa heidän romanssinsa alkoi. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lesley Manville esittää prinsessa Margaretia ja Jonathan Pryce puolestaan prinssi Philipiä.  Dominic West on prinssi Charles (nyk. kuningas). Elizabeth Debicki on tuttuun tapaan prinsessa Diana. Luther Ford nähdään prinssi Harryna

Kuningatar Elisabetin kuoleman aikaan 9. syyskuuta 2022 sarjan luoja Peter Morgan kertoi, että kuudennen kauden kuvaukset keskeytettiin hetkeksi kunnioituksesta kuningatarta kohtaan

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat