Texmex-piirakka

Tämä mehevä piirakka täytetään suolaisella texmex-täytteellä. Kokeile Arjan herkullista reseptiä!

  • 1 piirakkavuoallinen (halkaisija n. 30 cm)
  • Pohjataikina:
  • 4 dl erikoisvehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • 1 dl kevytkermaa tms.
  • Tai 1 pkt torttu-, voi tai lehtitaikinaa
  • Leivitykseen:
  • voita tai margariinia, korppujauhoja
  • Texmex-täyte:
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • n. 500 g kinkkua, kalkkunaa, savukalaa
  • 100 g pakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl (mietoa) taco- tai salsakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 liemikuutio tai 1 rkl fondia
  • 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta tai pala chilipaprikaa
  • 1 tl basilikaa
  • 250 g wokkivihanneksia
  • 2 munaa
  • Päälle:
  • 1 dl juustoraastetta (Emmental)

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Voit käyttää myös valmista pakastetaikinaa, sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle.

Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha, kalkkuna tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

VINKKI: Täyte sopii myös Pikkupiiraisiin. Tee reseptillä n. 20 kpl pikkupiiraita muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle, paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat