Tesla julisti autonsa olevan maailman turvallisin – viranomaisten oli pakko kuitata takaisin, tässä totuus

1:05

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto NHTSA on puuttunut jälleen Teslan tyyliin soveltaa viraston turvallisuusluokituksia markkinoinnissaan.

Teslan Model 3 on saanut korkeimman viiden tähden luokituksen USA:n liikenneturvallisuusviraston turvallisuusluokituksessa. Tesla julkaisi testitulosten jälkeen blogikirjoituksen, jossa yhtiö juhlii valmistaneensa kaikkien aikojen turvallisimman auton.

Pääkuvan videolla nähdään pienen ja keskikokoisen auton nokkakolari törmäystestissä. Kumman kyydissä haluaisit olla, jos pitäisi valita?

– Turvallisuusviraston testit osoittavat, että Model 3:ssa todennäköisyys loukkaantumiseen on matalin kaikista viraston koskaan testaamista autoista, Tesla julisti blogissaan.

Turvallisuusviraston vastaus tuli tiistaina, kun virasto julkisti lausunnon, jonka mukaan NHTSA (National Highway Traffic Administration) ei aseta viiden tähden luokituksen saaneita autoja paremmuusjärjestykseen.

– Viiden tähden turvallisuusluokituksen saaneiden autojen joukossa ei ole "turvallisinta" autoa, NHTSA vastaa nimeämättä Teslaa lausunnon taustalla.

Teslan Model 3 sai täydet viisi tähteä nokkakolari- ja peräänajotestien lisäksi myös kierähdystestissä. Saman luokituksen testeissä ovat saaneet tänä vuonna myös Ford Mustang, Honda Accord, Subaru Impreza ja Legacy sekä Toyota Camry.

NHTSA myös rajoittaa autonvalmistajien mahdollisuuksia käyttää testituloksia markkinoinnissaan. Virasto varoittaa valmistajia käyttämästä testituloksista sanoja ”turvallisin” tai ”täydellinen”. Viraston mukaan auton kuvaileminen turvallisimmaksi NHTSA:n viiden tähden luokituksen perusteella on harhaanjohtavaa.

Mikäli autonvalmistajat käyttävät NHTSA:n testituloksia markkinoinnissaan harhaanjohtavasti, virasto voi antaa lausunnon Yhdysvaltain kuluttajansuoja- ja kilpailuvirastolle harhaanjohtavasta markkinoinnista.

NHTSA on julkaissut samanlaisen lausunnon vuonna 2013, kun Tesla väitti saaneensa turvallisuustesteissä 5,4 tähteä vastaavan luokituksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja