Mainos

Terveys alkaa suolistosta

“Huono ruoansulatus on kaiken pahan alku ja juuri” , sanoi jo Hippokrates, kreikkalainen lääkäri ja fyysikko joka eli noin 400 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Maitohappobakteerit, kuten Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium longum ja Bifidobacterium bifidum, edistävät terveyttä luonnollisella tavalla.

Terve suolen bakteerikasvusto ylläpitää elimistön vastustuskykyä. Se edistää ravinnon sulamista ja parantaa tärkeiden aineiden hyväksikäytettävyyttä elimistössä. Tällaisia aineita ovat esimerkiksi kivennäis- ja hivenaineet, mm. kalsium, magnesium, rauta ja sinkki.

Suoliston oma bakteerikasvusto elimistön huoltajana

Suolistobakteerit muodostavat itse seuraavia vitamiineja: B2, B6, B12, biotiini, foolihappo ja nikotiiniamidi. On kuitenkin muistettava, ettei vitamiinien muodostus elimistössä koskaan voi korvata niiden saantia ravinnon mukana, vaan ainoastaan täydentää sitä.

Suoliston oma bakteerikasvusto suojamekanismina

Hyödyllisten bakteerikantojen merkitys elimistön puolustusmekanismien vahvistajana on vilkkaan tutkimuksen kohteena. Elimistöön tulee jatkuvasti bakteereita, sieniä ja viruksia. Niitä on mm. hengitysilmassa ja ravinnossa. Elimistön omat puolustusmekanismit torjuvat niitä. Suurin osa niistä mikrobeista, jotka selviävät elossa mahalaukusta, tuhoutuu suolistossa. Suolistobakteerit toimivat eräänlaisena puolustuslinjana bakteereita, sieniä ja viruksia vastaan. Myös maitohappobakteerit pystyvät puskuroimaan jokapäiväistä kuormitusta suolistoflooran osana. Suoliston maitohappobakteereja voi vahvistaa nauttimalla säännöllisesti valmisteita, jotka sisältävät elimistölle hyödyllisiä maitohappobakteereita.

SUOTUISA VAIKUTUS EDELLYTTÄÄ, ETTÄ ELIMISTÖLLE HYÖDYLLISIÄ MAITOHAPPOBAKTEEREITA

Artikkelin tarjoaa: Merck Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.