Mainos

Terveydenhuollon rekisteri vilkkaassa käytössä

Terveydenhuollon ammattihenkilörekisterin eli niin sanotun Terhikki-palvelun avaaminen netissä on herättänyt paljon kiinnostusta.

Rekisteriä ylläpitävän Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran mukaan Terhikistä tehtiin heti sen avaamisesta lähtien yli 100 000 hakua vuorokaudessa.

Valvira on saanut pääsääntöisesti myönteistä palautetta hakupalvelun avaamisesta. Toisaalta rekisteriä on arvosteltu muun muassa siksi, että se rikkoisi yksityisyyden suojaa.

Terhikki-palvelun nettiin avaamisen taustalla on valelääkäri- ja myrkkyhoitajakohun aiheuttama ruuhka Valvirassa. Terveysasemilta ja yksityisiltä lääkäriasemilta tehtiin virastoon vilkkaimmillaan kymmeniä tuhansia tiedusteluja.

Viime viikolla netissä avattu Terhikki-rekisteri on sekä työnantajille että yksittäisille potilaille suunnattu palvelu. Työnantaja voi tarkastaa esimerkiksi rekrytointitilanteessa suoraan sen välityksellä työntekijän pätevyyden ja hänen toiminnalleen mahdollisesti asetetut rajoitukset. Yksittäiset potilaat ja muut kansalaiset taas voivat halutessaan tarkastaa hoitoa antavan henkilön pätevyyden.

Terhikistä löytyy 370 000 laillistetun tai nimikesuojatun terveydenhuollon ammattihenkilön nimet, syntymävuodet sekä mahdolliset toimintaoikeuksien rajoitukset. Aikaisemmin vastaavat tiedot sai soittamalla Valviraan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.