Tervetuloa takaisin, urheilu! Jättisarja Bundesliiga pyörähtää käyntiin jo tässä kuussa

Urheilumaailma on ollut totaalisesti säpissä koronaviruspandemian aikana. Nyt urheilusarjat ovat tekemässä paluuta näyttämöille. Ensimmäisenä liikkeelle lähtee saksalainen jalkapallon suursarja Bundesliiga.

Keskiviikkona Angela Merkelin johtama Saksan hallitus hyväksyi suunnitelman, jonka mukaan Bundesliiga voidaan aloittaa jo toukokuun toisen puoliskon aikana. Hallitus sallii kahden korkeimman sarjatason jatkon koronaviruksen aiheuttamien "taloudellisten tappioiden rajoittamiseksi".

Bundesliiga pitää vielä torstaina videokokouksen seurojen kanssa, minkä jälkeen liiga vahvistaa tarkan aloituspäivämäärän. Aiemmin julkisuudessa on ollut puheita siitä, että sarja alkaisi 15.5. Uutistoimisto AFP:n mukaan Saksan hallitukselle tehdyssä ehdotelmassa aloitusajankohta oli 21. toukokuuta.

Aloituspäätös on merkittävä, sillä Bundesliiga on ensimmäinen eurooppalainen jättisarja, joka käynnistyy koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen.

Bundesliigassa pelaa tällä hetkellä kolme suomalaista. Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen oli keskeytyshetkellä sarjataulukossa viidentenä. Fredrik Jensenin FC Augsburg on sijalla 14. ja Niklas Moisanderin Werder Bremen on sijalla 17.

Bundesliigaa johtaa Bayern München (55), jolla on neljän pisteen etumatka Dortmundiin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat