"Tervetuloa NHL:ään!" – Winnipegin suomalaislupauksen harjoitusleiri käynnistyi tylysti, jäi joukkuekaverin jyrän alle

Winnipeg Jetsin tuorein suomalaislupaus Ville Heinola sai rajun muistutuksen NHL:n kovuudesta, kun hän jäi joukkuetoveri Adam Lowryn painavan taklauksen alle harjoituksissa.

Kesällä ensimmäisellä kierroksella Winnipegiin varattu Heinola sai heti harjoitusleirin ensimmäisissä jääharjoituksissa kovan muistutuksen siitä, mitä NHL:ssä on luvassa, kun Winnipeg-hyökkääjä Adam Lowry jysäytti painavan taklauksen suomalaisnuorukaiseen.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice ei kuitenkaan ollut Heinolan tilasta huolissaan, vaan piti taklausta sopivana herätyksenä suomalaiselle. Heinola teki Mauriceen kuitenkin hyvän vaikutuksen peliotteillaan.

– Ensimmäinen päivä, tervetuloa NHL:ään! Täällä on paljon erikokoisia pelaajia, mihin monet ovat tottuneet. Meillä on todella isoja miehiä, jotka osaavat liikkua ja pieniä jätkiä, joita ei saa kiinni, Maurice kertoo Winnipegin sivuilla.

– Hän oli hyvä. Hän liikkuu todella hyvin ja tekee kaiken pää ylhäällä, Maurice kehuu Heinolaa.

Myös joukkueen kippari Blake Wheeler antoi Heinolalle hyväntahtoisen taputuksen taklauksen jälkeen osoittaakseen olevansa nuorukaisen tukena.

– Kun tulet 18-vuotiaana ensimmäiselle NHL-leirillesi, yrität miettiä, mistä ovesta pitäisi kävellä sisään. Kaikki on sinulle aivan uutta, etkä tunne pelaajia. On niin paljon meneillään. Joka kerta, kun veteraanipelaaja pysähtyy luokse ja antaa pienen taputuksen suojuksiin, se saa heidät hieman rentoutuneemmiksi, Maurice toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat