Tervetuloa kotiin – meilläkin tuoksuu jo joulu ja piparit!

Joulu tulla jollottaa, mutta ei aivan vielä – sitä odotellessa on kuitenkin mukava leipoa joulun suosikkileivonnaisia, joita tehtaillessa oikeat välineet ovat kaikki kaikessa.

Piparkakkujen tuoksu valtaa jokaisen kodin ennen joulua, ja niiden leipominen on mukavaa touhua koko perheelle.

Yhteiset leivontahetket luovat tärkeitä taitoja ja muistoja perheen pienimmille, joten mitäpä jos järjestäisitte oikein piparkakkubileet? Ohjelmassa on leipomisen ohella myös hyviä elokuvia tai yhteinen peli-ilta, sillä niiden lomassa on mukava mussutella päivän aikaansaannoksia.

Perinteisten muottien rinnalle löytyy nykyään toinen toistaan mielikuvituksellisempia muotteja. Esimerkiksi lasten suosikkihahmot ovat hyvin edustettuina piparkakkumuottien maailmassa: Jos jälkikasvusi innostuu Titi Nallen seikkailuista, klikkaa itsesti MTV3:n Storeen, Iloleipurin muumimuoteilla on myös hauska leikkiä!

Muottien lisäksi kannattaa panostaa myös kaulimeen: hanki konepestävä ja tarpeeksi kookas, mutta kuitenkin sellainen, jolle löydyt myös säilytystilan. Puusta valmistettu on kestävä ja ekologinen vaihtoehto, mutta muista välttää turhaa pesuaineella lotraamista, mikäli valintasi osuu perinteiseen puukaulimeen – se kun kerää helposti myrkkyjä itseensä.

Mikäli innokkaita leipojia on enemmän kuin kaulimia, poista etiketit vanhoista, suurista lasipulloista ja pyöräytä ne jauhoissa.

Leipoessa tulee tietysti nälkä, eikä mikään maistu silloin paremmin kuin kunnon riisipuuro. Makuja-osiosta löydät parhaan joulupuuron reseptin.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja