Terveellisistä elämäntavoista voi tehdä helppoja valintoja

Silloinkin voi syödä ulkona, kun kalorit ovat tarkkailussa, kunhan valitsee paikan fiksusti.

Terveellisten elämäntapojen noudattaminen aiheuttaa tuskaa joskus kaikille. Jopa se ihailemasi urheilija haluaisi joskus syödä läjän karkkia. Mukavuudenhalu ohjailee yllättävän paljon ihmisiä, joten tekemällä terveellisistä valinnoista myös helppoja valintoja, on uusi elämäntapa helpompi omaksua. Women’s Health Magazinen ohjeilla pääsee hyvään alkuun.

Treenivaatteet

Treenivaatteita kannattaa säilyttää jossain näkyvällä paikalla. Vaikka urheilun ei pitäisi olla pakkopullaa, joskus itsensä motivoiminen huonon omatunnon kautta saattaa toimia. Näkyvällä paikalla olevat treenivaatteet muistuttavat ankarasti siitä, jos jäit sohvalle katsomaan telkkaria sen sijaan, että olisit hoitanut päivän urheilut tunnollisesti.

Välipalat

Itsetehdyistä proteiinipatukoista saa juuri sellaisia, mistä pidät. Kun pidät niitä aina käden ulottuvilla, houkutus sortua epäterveellisiin herkkuihin vähenee.

Ruoan esivalmistelu

Kiireisen päivän pelastaa esivalmisteltu ruoka. Kun kaikkia ainesosia ei tarvitse alusta asti pilkkoa ja kypsentää, nopeutuu ruoanlaitto huomattavasti.

Ulkona syöminen

Pidä listaa ravintoloista, jotka tarjoavat terveellistä ruokaa. Kun tiedät aina lähimpänä olevan paikan, mistä saa muutakin kuin rasvaista pikaruokaa, teet helpommin hyviä valintoja.

Motivaatio

Terveellisten valintojen taustalla olevan motivaation on syytä olla järkevä. Hyviä valintoja kannattaa tehdä ennen kaikkea siksi, että niiden myötä vointi on parempi. Karisevat kilot ovatkin siis vain mukava sivuvaikutus.

Lue myös:

    Uusimmat