Terveellinen pizza ja sipsit ilman rasvaa – näin onnistut

Keventäjänkään ei tarvitse unohtaa kokonaan niin sanottua roskaruokaa ja herkuttelua, jos ruokien valmistuksessa käyttää hieman pelisilmää.

Laihduttaminen ja hampurilaisilla herkuttelu kuulostaa melkein mahdottomalta yhdistelmältä, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Unohda pikaruokaloiden valmiit purilaiset ja rasvassa uitetut ranskalaiset ja valmista herkut itse. Oikeat ja laadukkaat ainekset valitsemalla saat aikaan tuoreen ja herkullisen aterian, joka ei kalpene yhtään ravintolaruoalle.

Jos sinun on kuitenkin pakko päästä pikaruokalaan, pyydä rohkeasti kassalla kevennettyjä versioita. Salaatin kanan ei tarvitse olla friteerattua, vaan voit pyytää sen grillattuna.

Valitse proteiini oikein

Vältä rasvaisten lihatuotteiden, kuten makkaran ja pekonin syöntiä. Suosi sen sijaan kalkkunaa, kanaa ja grillattua nautaa.

Pizzastakin saa terveellisen

Kiinnitä ensinnäkin huomiota pizzapohjaan: tee pohjasta ohut ja valmista se ravitsevasta täysjyvätaikinasta. Täytteeksi sopivat esimerkiksi pinaatti ja ananas. Käytä kinkkua pepperonin sijasta. Neljä pientä palaa pepperonia voi tuoda pizzaan 100 ekstrakaloria. Älä läträä juuston kanssa!

Varo kastikkeita

Käytä ketsuppia, sinappia ja barbeque-kastiketta säästellen. Unohda sen sijaan kokonaan rasvainen majoneesi. Pikaruokalan majoneesi hampurilaisen välissä voi tarkoittaa jopa 200 kilokalorin lisäenergiaa. Paras vaihtoehto kastikkeeksi onkin tomaattinen ja kevyt salsakastike.

Valitse värikkäitä aineksia

Mitä enemmän värejä annoksessa on, sitä parempi. Suosi vihanneksia!

Grillaa, älä paista tai friteeraa

Jos menet hampurilaisravintolaan, pyydä tiskillä, että kanasalaattisi kana tulee grillattuna, eikä rasvassa uitettuna.

Kiinnitä huomiota annoskokoihin

Kolmen pihvin hampurilaisessa on tietenkin enemmän kaloreita kuin yhden pihvin purilaisessa. Käytä siis maalaisjärkeäsi, äläkä ahtaa hampurilaisen väliin liikaa tavaraa.

Perunalastujen valmistaminen onnistuu ilman rasvaa

Sipsien valmistaminen onnistuu ilman rasvassa uittamista mikrossa. Tee mandoliinileikkurilla ohuita viipaleita esimerkiksi rosamunda-perunasta, kuivaa perunat talouspaperilla, mausta haluamallasi tavalla ja laita lastut pystyyn erilliseen kaupassa myytävään sipsiritilään tai tavalliseen munakennoon. Lämmitä perunalastuja mikrossa. Tarkkaile sipsien valmistumista koko ajan, sillä lastut kärähtävät helposti. Yleensä sipsit valmistuvat noin 2-4 minuutissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja