Riku Aalto: Teollisuusliitto ei voi ostaa työmarkkinasikaa säkissä

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo, että valtakunnallisten työehtosopimusneuvotteluiden aloittamiseen ei ole vielä edellytyksiä.

Teollisuusliitto katsoo, ettei uusi työnantajayhdistys Teknologiateollisuuden työnantajat ry ole vielä jäsenpohjaltaan riittävän laaja neuvottelemaan sopimusta.

–  Valitettavasti neuvotteluita ei siten vieläkään voida aloittaa. Toivottavasti uuden yhdistyksen jäsenmäärä kehittyy niin että pääsisimme aloittamaan neuvottelut mahdollisimman pian, Aalto sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa jäsenmäärän riittämättömyyden lisäksi Teollisuusliitto on huolissaan siitä, ettei uudesta työantajayhdistyksestä kerrota sitä, mitä yrityksiä yhdistykseen on liittynyt.

–  Me emme voi aloittaa neuvotteluita ennen kuin tiedämme keitä uusi yhdistys edustaa. Teollisuusliitto ei voi ostaa työmarkkinasikaa säkissä, Aalto painottaa.

Teollisuusliitto arvioi, että Teknologiateollisuuden työantajat edustaa vasta noin kolmasosaa kaikista alalla työskentelevistä palkansaajista. Aallon mukaan luku on liian alhainen neuvotteluiden käynnistämiseksi.

–  Työnantajan on pystyttävä parempaan, sillä aika alkaa käydä vähiin.

Normaalisti olisi saatu sovittua lähes kaikesta

Aalto sanoo, että normaalisti tässä vaiheessa olisi saatu sovittua lähes kaikesta työnantajien kanssa, mutta nyt ei ole edes aloitettu neuvotteluita.

–  Täytyy ihmetellä työnantajan myöhästelyä. Teknologiateollisuuden ratkaisuja on valmisteltu jo vuodesta 2020 lähtien, mutta uusi yhdistys aloitti toimintansa vasta elokuussa 2021, Aalto huomauttaa.

10:23
Mikä hiertää Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton tilanteessa? Uutisextrassa Teollisuusliiton puheenjohtaja (2.10.2021)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja