Tennistähti katosi yhtäkkiä parrasvaloista – paljasti nyt murheellisen totuuden

Ranskalainen Lucas Pouille oli parhaimmillaan ollut kymmenentenä tenniksen miesten maailmanlistalla, kun hän katosi yhtäkkiä parrasvaloista. Pouille kertoi L'Equipelle, että hän kärsi masennuksesta ja alkoholiongelmasta.

Nykyään 29-vuotias Pouille voitti Rafael Nadalin Yhdysvaltain avoimissa vuonna 2016 ja vuotta myöhemmin tuli Davis Cupin voitti Ranskan maajoukkueen kanssa. Nyt Pouille on valahtanut maailmanlistalla vasta sijalle 459.

Ranskalainen ei ole pelannut ATP-kiertueella sitten viime toukokuun masennuksen ja myöhemmin ilmenneen alkoholiongelman takia.

– Kärsin masennuksesta, nukuin vain tunnin yössä ja aloin juomaan yksin. En pystynyt nukkumaan öisin ja katsoin kattoa pirtein silmin, Pouille kertoi.

Pouille ei kertonut muille ongelmistaan, vaan sulkeutui täysin. Hän tunsi olonsa niin vaikeaksi, että pakotti itsensä valehtelemaan valmentajalleen Felix Mantillalle. Pouille sanoi Mantillalle, että väsyneet silmät johtuivat allergiasta.

Tuolloin hän päätti ottaa tauon tenniksesta ja sen jälkeen häntä ei ole nähty pelikentillä. Tavoitteena on kuitenkin tehdä paluu areenoille Pariisin kesäolympialaisissa ensi vuonna.

– Minun oli pakko vetää käsijarrua henkisen terveyteni takia. Muuten olisin joutunut Sainte-Annen mielisairaalaan, Pouille sanoi.

Pouille on kerännyt urallaan viisi turnausvoittoa. Grand slam -turnauksissa hän on yltänyt parhaimmillaan Australian avoimissa välieriin ja Wimbledonissa sekä Yhdysvaltain avoimissa puolivälieriin.

Lue myös:

    Uusimmat