KOK:n kohupäätös avasi ensimmäiset portit – venäläiset ja valkovenäläiset mukaan legendaariseen turnaukseen

Tenniksen grand slam -turnaus Wimbledon purkaa viime vuonna tekemänsä päätöksen sulkea venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat turnauksesta.

Kansainvälisen olympiakomitean hallitus päätti vastikään suosittaa urheilun avaamista venäläisille ja valkovenäläisille yksilölajeissa. Wimbledonin tennisturnaus päätti purkaa viime vuonna asettamansa kiellon venäläisten ja valkovenäläisten osalta.

Venäläiset ja valkovenäläiset saavat osallistua heinäkuussa pelattavaan turnaukseen neutraaleina urheilijoina, ja heidän on noudatettava "asianmukaisia ehtoja".

– Nämä (ehdot) estävät tuenilmaisut Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan ja estävät pääsyn turnaukseen pelaajilta, jotka saavat tukea Venäjän ja Valko-Venäjän valtioilta (mukaan lukien sponsorituki valtiollisilta tai valtion hallinnoimilta yrityksiltä), turnausjärjestäjät ilmoittivat perjantaina.

– Tuomitsemme yhä Venäjän laittoman hyökkäyksen, ja tuemme yhä täysin Ukrainan kansaa. Tämä oli äärettömän vaikea päätös, turnausta järjestävän All England Clubin puheenjohtaja Ian Hewitt sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat