Teknavi Pariisissa: Minin vetonauloina viisiovinen Cooper ja sähäkkä Superleggera-konsepti

Minin vetonauloina Pariisin autonäyttelyssä ovat viisiovinen Mini Cooper sekä erikoinen Superleggeran suunnittelema konsepti. Teknavi jututti Pariisissa Suomen BMW:n ja Minin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Henri Jantusta.

Viisiovinen Mini Cooper on ensimmäinen Mini, jossa on viisi ovea. Nyt ensimmäistä kertaa Mineihin on tarjolla myös kolmisylinterisiä moottoreita.

Henri Jantunen, teillä on esillä viisiovinen Mini, eikö nyt olla jo aika kaukana alkuperäisen Minin ideasta?
– Ministä on tehty viisiovinen versio vankan asiakaskysynnän vuoksi. Se tuo monikäyttöisyyttä autoon. Tosin Countrymanissa oli viisi ovea jo 2011, joten ihan uusi juttu tämä ei ole.

Milloin viisiovista Miniä saa Suomessa?
– Se lanseerataan nyt tänä viikonloppuna Suomessa. Hinnat alkavat 20 900 eurosta, mutta Business-paketin saa vain 700 euron lisähinnalla. Siinä saa jo käytännössä kaiken tarvittavan. Mukana tulee muun muassa aluvanteita, led-valoja ja Pepper-varustepakettia.

Kenen leiristä Mini haluaa houkutella uutuudella eniten asiakkaita?
– Minin kilpailijoita on vaikea määritellä suoranaisesti. Olemme sitä yrittäneet määritelläkin, mutta tuntuu, että ostajia tulee joka puolelta. Ehkä suorin kilpailija Minille on Audi A1.

Minillä on myös mielenkiintoinen Mini Superleggera -konsepti esillä Pariisissa, kerro siitä.
– Kyseessä on ns. design for the future -konsepti. Autossa on käytetty italialaista Superleggera-suunnittelijaa. Mini uudistaa jatkossa designia modernimpaan suuntaan, mutta säilyttää perinteet. Konseptissa näkyy edelleen brittibrändi, mutta se antaa samalla viitteitä tulevasta. Ehkä autossa näkyy myös vähän piirteitä Mini Clubmanista, joka oli Genevessä keväällä esillä.

Koeajojutun viisiovisesta Mini Cooperista voi lukea ensi viikon keskiviikkona (8.10.) ilmestyvästä Teknavin tablet- ja verkkolehdestä.

Teksti ja kuvat: Jussi Ojala, Pariisi

Lue myös:

    Uusimmat