Mainos

Teinitähti-Tuulin musiikkivideosta nousi kopiointikohu

13-vuotias suomalaislaulaja Tuuli on nousemassa kovaa vauhtia musiikkibisnekseen, mutta neitosen ensimmäisestä musiikkivideosta nousi saman tien kohu.

Tuulin Salaisuudet-videolla neito esiintyy värikkäässä maailmassa. YouTube-palvelun kautta videota katsottiin levy-yhtiön tietojen mukaan noin 230 000 kertaa ensimmäisen vuorokauden aikana. Katsojat tekivät pian myös huomion: Tuulin video muistuttaa huomattavasti japanilaisen poplaulaja Kyary Pamyu Pamyun videota PonPonPon.

– Toki arvostan sitä et uskaltaa noin nuorena ruveta musiikkiuralle, mut ilmiselvät vaikutteet neiti on saanu Gyari Pamyu Pamyun PonPonPon-musiikkivideosta, kommentoi videota nimimerkki Pineappleholic.

Tuulin levy-yhtiöstä Warnerista myönnetään, että neidon videoon on otettu vaikutteita myös japanilaispopparin videosta. Levy-yhtiö oli huomannut vertailun verkkokeskusteluista, mutta kohu tuli kuitenkin hieman yllätyksenä.

– Tietenkin aina videoita tehdessä haetaan inspiraatiota eri elementeistä ja käytetään useita eri referenssejä. Sinänsähän voisi sanoa, että kaikki videot ovat jollain tasolla toistensa kopioita. Tässäkin on taustalla useita eri videoita ja PonPonPon oli yksi niistä.

Levy-yhtiö kuitenkin muistuttaa, että vaikka videot äkkiseltään vaikuttavat samanlaisilta, on niissä omat tarinansa.

– Tuuli liikkuu videolla koulumaailmasta satumaailmaan, mutta Tuulin videolla on ihan eri tarina, eri hahmot, grafiikat ja animaatiot. Ainostaan videon yksi seinä muistuttaa japanilaisvideota.

Kopiointikohusta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.