Teinipoikien "kuningasideasta" pitkä liuta rikosnimikkeitä ja lastensuojeluilmoitus: Esiintyivät poliiseina isän autolla ympäri Kirkkonummea

Kirkkonummen Veikkolassa kolme teini-ikäistä poikaa sai eilen mielestään hyvän idean.

Yhden pojan isän autoon asennettiin siniset ja punaiset "hälytysvilkut", joita käyttämällä auto saatiin näyttämään siviilimalliselta poliisiautolta. Kyseisellä viritelmällä oli saatu erehdytettyä pysäyttämään sivullinen autoilija ajoneuvonsa myöhään eilen illalla.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että pysäytetty autoilija oli kuitenkin tajunnut nähdessään pipopäisen teinin ja kaksi muuta virnuilevaa teiniä, ettei kysymyksessä ollutkaan poliisiauto. Hän oli myös seurannut kyseistä karkuun lähtenyttä autoa, muttei uskaltanut ajaa yhtä kovaa.

Paikalle hälytetty poliisipartio havaitsi teinien "valepoliisiauton" ja kääntyi sen perään, jolloin se kaasutti karkuun. Karkuun ajajat kuitenkin pysähtyivät, hylkäsivät auton ja juoksivat metsään. Hetken päästä kuljettajana toiminut teini tavoitettiin.

Yrittivät peittää tekoaan soittamalla hätäkeskukseen

Seuraavaksi karkuteille jääneet kaverit soittivat hätäkeskukseen ja tekonsa peittääkseen ilmoittivat kyseisen auton anastetuksi Veikkolasta jonkin verran aiemmin.

Poliisin mukaan auton kuljettajana toimineella nuorella miehellä oli ainoastaan kevytmoottoripyörän kuljettamiseen oikeuttava ajokortti. Hän kertoi auton otetuksi ilman omistajan lupaa. Hän pääsi poliisin suojiin yöksi.

Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkavallan anastuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottoriajoneuvon käyttövarkautena. Tapauksesta on tehty myös lastensuojeluilmoitus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.