Teini-iässä seurustellut pari tapasi uudelleen liki 50 vuotta myöhemmin – häät tulossa: "Meidän olisi pitänyt tehdä tämä 40 vuotta sitten"

Teininä seurustelleet Joan ja George tapasivat uudelleen 47 vuoden jälkeen. Vanha liekki oli tallella ja pariskunta suunnittelee nyt häitään. Parin rakkaustarinasta kertoo Metro-lehti.

Joan Reid, 65, ja George Low, 66, seurustelivat teini-ikäisinä. Ollessaan 18-vuotias George kosi Joania ja pyysi tätä muuttamaan kanssaan Saksaan, johon hänet oli sijoitettu sen jälkeen, kun hän oli liittynyt armeijaan.

Joan antoi rukkaset, koska ei halunnut muuttaa pois perheensä luota Skotlannin Dundeesta. Tämän jälkeen kaksikon tiet ajautuivat erilleen.

Elivät elämäänsä tahoillaan

Vuosien varrella sekä Joan että George menivät naimisiin kahdesti. Ensirakkaus ei kuitenkaan koskaan unohtunut.

– Ajattelin Georgia jatkuvasti ja mietin, mitä hän parhaillaan teki. Hän on ensirakkauteni, hauska ja kiltti. Koskaan ei kuitenkaan voi ennustaa, mitä elämässä tapahtuu, Joan kertoo Metro-lehdelle.

– Yritän olla katumatta mitään, mutta toivoin kyllä, että olisin lähtenyt hänen kanssaan Saksaan. Pidin häntä mielessäni kaiken aikaa.

Joan otti viimein yhteyttä

George palasi Saksasta vuosituhannen vaihteessa ja erosi myöhemmin silloisesta puolisostaan. Vuosia myöhemmin hän palasi Dundeen kaupunkiin mentyään naimisiin toisen kerran.

Joan oli pysynyt Dundeessa koko tämän ajan. Hänkin oli mennyt naimisiin.

Vuoden 2017 joulukuussa Joan sai kerättyä tarpeeksi rohkeutta ja lähetti Georgelle viestin Facebookissa. Hän oli laihduttanut yli 20 kiloa ja saanut sitä itsevarmuutta ottaa yhteyttä.

– Olin aina ajatellut, että ottaisin yhteyttä Georgeen, mutta en tiennyt, miten tekisin sen, Joan selitti.

– Hänen veljensä ja siskonsa olivat Facebook-kavereitani, joten etsin hänen nimensä ja lähetin kaveripyynnön.

Koska Joanilla oli uusi sukunimi, ei George ensin tunnistanut häntä.

– Pyysin häntä katsomaan uudelleen mustavalkoista valokuvaa. Sitten hän vastasi: ”Ahaa, tunnenhan minä sinut!”

"Vatsassani oli perhosia"

Joan ja George viestittelivät viisi kuukautta ja huhtikuussa 2018 he menivät kahville. Se oli ensimmäinen kerta, kun he näkivät toisiaan 47 vuoteen.

– Odotin kahvilan ulkopuolella ja sitten näin hänen nousevan autosta. Sydämeni hakkasi lujaa ja vatsassani oli perhosia, ihan samoin kuin vuosia sitten. Hän tunsi samoin.

Joan alkoi itkeä. George tuli hänen luokseen, sanoi: ”Kaikki on hyvin” ja antoi suukon poskelle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pariskunta alkoi jutella kuin vuosia ei olisi ollut välissä lainkaan. He puhuivat kaikesta, mitä oli tapahtunut.

– Meistä tuntui, että niin paljon aikaa oli mennyt hukkaan 40 vuodessa.

Joanista George oli edelleen entisensä, tosin ulkoisesti hieman muuttunut.

Palasivat pian yhteen

Muutamaa päivää myöhemmin he tapasivat uudelleen ja kertoivat toisilleen, että heidän avioliittonsa eivät toimineet. Pian kummatkin jättivät nykyisen aviopuolisonsa ja päättivät alkaa seurustella. Kaksi kuukautta myöhemmin Joan muutti Georgen luo.

– Minun olisi pitänyt tehdä tämä jo nuorempana. Me tulemme ihmeellisen hyvin toimeen. Nauramme ja vitsailemme. Hän huolehtii minusta.

Juuri ennen joulua vuonna 2018 George kosi Joania tölkin kumitiivisteestä tehdyllä renkaalla.

– Olin yläkerrassa valmistautumassa jouluun, kun hän tuli ja esitti kysymyksensä. Hän ei polvistunut, koska hänellä on niveltulehdus!

– Hän sanoi, että meidän olisi pitänyt tehdä tämä 40 vuotta sitten. Vastasin saman tien myöntävästi.

Häät mahdollisimman pian

Joanin mukaan he haluavat avioitua niin pian kuin suinkin. Toisaalta koska he olivat jo odottaneet monta vuotta, ei muutama kuukausi olisi enää tuntunut missään.

Joan pohtii, että toisaalta oli ehkä hyväkin, että he eivät olleet tavanneet nuorempina. Silloin suhde ei välttämättä olisi toiminut.

– Aika on nyt oikea meille. Olemme vanhempia, viisaampia ja tiedämme, mitä haluamme.

Myös George odottaa innokkaasti häitä.

Lähde: Metro.co.uk 

Lue myös:

    Uusimmat