Kaksi leskeksi jäänyttä avioitui uudelleen yhdeksänkymppisinä: ”Kulkevat ympäriinsä kuin vastarakastuneet”

Onnen ja rakkauden voi löytää vielä vanhoilla päivilläänkin, eikä se kovasti eroa nuoruuden rakkaudesta.

Sekä 93-vuotias Dorothy Williams, että 87-vuotias Richard Rola olivat kummatkin jääneet leskiksi vuosia sitten. Molemmat olivat päättäneet pysyä sinkkuina, mutta sattuman kaupalla he tapasivat ja rakastuivat toisiinsa.

”Käskin ihmisiä jättämään minut rauhaan”

Dorothyn ja Richardin tavatessa siitä oli kulunut 25 vuotta, kun Dorothyn ensimmäinen aviomies oli menehtynyt. Richardin vaimo taas oli menehtynyt 4 vuotta takaperin syöpään, kun he olivat ehtineet olla jo lähes 60 vuotta naimisissa. Kumpikaan ei ollut edes harkinnut treffeillä käymistä leskeksi jäätyään.

– Olin todella masentunut. En halunnut puhua kenellekään, käskin ihmisiä jättämään minut rauhaan, Richard kertoo The Washington Postille.

"Löydät vielä uuden puolison" – Älä sano näin surevalle. Artikkeli jatkuu videon alla.

Kohtalo kuitenkin puuttui peliin vuotavan katon muodossa vuonna 2015, kun Richard joutui soittamaan remonttifirmaa apuun. Firman sattui omistamaan Dorothyn aikuinen poika John Williams, joka tuli hyvin juttuun Richardin kanssa.

Johnin mielestä Richard vaikutti mukavalta, mutta yksinäiseltä mieheltä, joten hän kutsui Richardin liittymään perheensä seuraan polkka-iltaan.

Richardin omaksi hämmästykseksi hän lupasi saapua paikalle.

Polkka-tanssi yhdisti

Poikansa kanssa asuva Dorothy meni paniikkiin Johnin kerrottua kutsuneensa täysin ventovieraan ihmisen perhetapahtumaan.

– Hän sanoi, ettei halua minkään miehen tulevan. Sanoin, että äiti, hän ei välitä sinusta, hän haluaa vain tulla tanssimaan polkkaa, John kertoo.

Kaikki rakkaus-aiheiset jutut löydät täältä.

Dorothy muistaa ajatelleensa, ettei todellakaan aio puhua tälle vieraalle miehelle. Polkka-iltana Richard kuitenkinkin käveli suoraan Dorothyn luo ja kysyi tämän nimeä.

– En ole ikinä tavannut Dorothya, kenestä en olisi pitänyt, Richard totesi nimen kuultuaan.

Polkka-ilta oli menestys ja Richard liittyi heidän seuraansa vielä muutamana seuraavanakin kertana. Dorothyn pojan Johnin mukaan hänellä ei ollut kuitenkaan mitään aavistusta siitä, että nämä kaksi alkaisivat lämmetä toisilleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yllättävä rakastuminen

Tunteet eivät tulleet vähiten yllätyksenä Johnille, joka sanoo olleensa hieman järkyttynyt Richardin ilmaannuttua oven taakse kukkien kera kolme päivää perätysten. Richard ja Dorothykaan eivät nimittäin osanneet odottaa mitään tällaista.

– Aluksi se oli ihan rentoa, mutta yhtäkkiä kipinät alkoivat sinkoilla, Richard kertoo.

Dorothy ei halunnut miehensä kuoleman jälkeen seurustella kenenkään muun kanssa, mutta nyt hän poikansa mukaan näytti onnelliselta, jopa siltä kuin olisi pyörällä päästään.

Eräänä iltana he olivat kummankin perheiden kanssa illallisella, jolloin Richard pudotti tarkoituksella kolikon Dorothyn tuolin alle ja pyysi tätä siirtämään penkkiään taaksepäin, jotta voisi noukkia kolikon.

– Samalla kun polvistuin alas, kysyin: Dorothy Williams, menetkö kanssani naimisiin, Richard kertoo.

Dorothy vastasi luonnollisesti kyllä.

– Hän oli niin onnellinen, kuin vain suinkin voi kuvitella, John kertoo äidistään.

Rakkaus myöhemmällä iällä on aika samanlaista, kuin nuorena

Dorothyn ensimmäiset häät olivat sota-ajalle tyypillisesti hyvin pienet ja vaatimattomat, joten hän oli hyvin innoissaan saadessaan järjestää isot juhlat. Häiden suunnittelussa auttoivat onneksi lukuisat jälkeläiset, joita heillä onkin yhteenlaskettuna 6 lasta, 13 lastenlasta ja 5 lastenlastenlasta.

– Ainoa asia, jonka me teimme, oli ruokalistan suunnittelu, Dorothy paljastaa.

Kumpikin vakuuttaa, että avioliiton solmimisen jälkeen asiat ovat vielä paremmin, kuin ennen. Dorothy muutti pois poikansa talosta asuakseen yhdessä Richardin kanssa.

– Ne kaksi kulkevat ympäriinsä kuin vastarakastuneet, suukottelevat ja pitävät toisiaan käsistä, John kertoo.

Dorothy kertoo sen olleen elämänsä paras järkytys, että hän vielä 90-vuotiaana rakastui päätä pahkaa johon kuhun. Hän haluaa, että muutkin tietävät, että rakkaus myöhemmällä iällä muistuttaa oikeastaan aika paljon nuoruuden rakkauksia.

– Sinulla ei ole ihan yhtä paljon energiaa ja innostusta, mutta on kuitenkin. Sillä ei ole väliä, oletko 93 vai 16, sinulla on silti samat tunteet, Dorothy kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat